De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) is opnieuw wereldkampioen Formule 1. De 24-jarige Duitser finishte zondag in de Grote Prijs van Japan, de vijftiende WK-manche, als derde. Dat volstond ruim om zijn tweede titel op rij te veroveren. De Brit Jenson Button (McLaren) won de race. Vettel schreef dit seizoen al negen Grote Prijzen op zijn naam. Met nog vier WK-manches te gaan, kan hij niet meer worden bijgehaald door zijn eerste achtervolger Button. De Duitser had in Suzuka nog een punt nodig om zekerheid te verwerven over een nieuwe titel. Hij vertrok voor de twaalfde keer dit seizoen van op de pole maar kon die positie niet vasthouden.

Button nam al gauw het initiatief over in een race die na een botsing tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa even moest worden stilgelegd voor de safetycar. Button had aan de streep uiteindelijk 1,2 seconden voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) en pakte zo zijn derde overwinning van het seizoen (na Canada en Hongarije). Vettel, de jongste tweevoudige wereldkampioen ooit, vervolledigde het podium.

De Australiër Mark Webber (Red Bull) werd vierde voor de Brit Lewis Hamilton (McLaren) en de Duitser Michael Schumacher (Mercedes). Jérome D'Ambrosio (Virgin) finishte als 21e op twee rondes van Button. De volgende GP vindt over een week plaats in Zuid-Korea. (Belga/INM)

Videomateriaal:

Jenson Button, aan het woord, voorafgaand aan de race over de kwaliteiten van zijn McLaren. De Brit zal de GP in Japan winnen.Hoewel Vettel de pole pakte, crashte hij op vrijdag tijdens de testritten. Een blik terug:De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) is opnieuw wereldkampioen Formule 1. De 24-jarige Duitser finishte zondag in de Grote Prijs van Japan, de vijftiende WK-manche, als derde. Dat volstond ruim om zijn tweede titel op rij te veroveren. De Brit Jenson Button (McLaren) won de race. Vettel schreef dit seizoen al negen Grote Prijzen op zijn naam. Met nog vier WK-manches te gaan, kan hij niet meer worden bijgehaald door zijn eerste achtervolger Button. De Duitser had in Suzuka nog een punt nodig om zekerheid te verwerven over een nieuwe titel. Hij vertrok voor de twaalfde keer dit seizoen van op de pole maar kon die positie niet vasthouden. Button nam al gauw het initiatief over in een race die na een botsing tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa even moest worden stilgelegd voor de safetycar. Button had aan de streep uiteindelijk 1,2 seconden voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) en pakte zo zijn derde overwinning van het seizoen (na Canada en Hongarije). Vettel, de jongste tweevoudige wereldkampioen ooit, vervolledigde het podium. De Australiër Mark Webber (Red Bull) werd vierde voor de Brit Lewis Hamilton (McLaren) en de Duitser Michael Schumacher (Mercedes). Jérome D'Ambrosio (Virgin) finishte als 21e op twee rondes van Button. De volgende GP vindt over een week plaats in Zuid-Korea. (Belga/INM) Videomateriaal: Jenson Button, aan het woord, voorafgaand aan de race over de kwaliteiten van zijn McLaren. De Brit zal de GP in Japan winnen. Hoewel Vettel de pole pakte, crashte hij op vrijdag tijdens de testritten. Een blik terug: