Lin Jarvis, de grote baas van Yamaha, beleeft spannende dagen, want in de MotoGP, de koninginnenklasse van de motorsport, valt komend weekend het doek over een super spannend WK. De Italiaanse veteraan Valentino Rossi (36) en zijn ploegmaat Jorge Lorenzo (28) worden voor de slotrace gescheiden door amper zeven punten (312 tegen 305), maar eerstgenoemde rijder van Yamaha trekt naar het Hof van Sportarbitrage (TAS) om zijn straf aan te vechten die hij kreeg na de GP van Maleisië op het circuit van Sepang.

De negenvoudige wereldkampioen zou volgens de wedstrijdleiding met opzet Marc Márquez (22, Honda), met 222 punten voorlopig derde in de tussenstand, van de baan hebben geduwd bij hun verbeten strijd in de zevende ronde. Door een val moest Márquez de strijd staken. De straf werd snel uitgesproken: de laatste startplaats in Valencia. Rossi reageerde furieus, ging meteen in beroep, maar vond geen gehoor. Het TAS zal vrijdag uitspraak doen.

Volgens Rossi zit de tweevoudige Spaanse wereldkampioen hem al dwars sinds de GP van Nederland in Assen eind juni. 'Marc is boos, omdat hij er absoluut wou winnen. Sindsdien doet Márquez er alles aan om Lorenzo aan de titel te helpen. Hij speelt een vies spel. Márquez heeft nog maar één doel: ervoor zorgen dat ik het kampioenschap alsnog verlies.'

(Frédéric Vanheule)

Lin Jarvis, de grote baas van Yamaha, beleeft spannende dagen, want in de MotoGP, de koninginnenklasse van de motorsport, valt komend weekend het doek over een super spannend WK. De Italiaanse veteraan Valentino Rossi (36) en zijn ploegmaat Jorge Lorenzo (28) worden voor de slotrace gescheiden door amper zeven punten (312 tegen 305), maar eerstgenoemde rijder van Yamaha trekt naar het Hof van Sportarbitrage (TAS) om zijn straf aan te vechten die hij kreeg na de GP van Maleisië op het circuit van Sepang.De negenvoudige wereldkampioen zou volgens de wedstrijdleiding met opzet Marc Márquez (22, Honda), met 222 punten voorlopig derde in de tussenstand, van de baan hebben geduwd bij hun verbeten strijd in de zevende ronde. Door een val moest Márquez de strijd staken. De straf werd snel uitgesproken: de laatste startplaats in Valencia. Rossi reageerde furieus, ging meteen in beroep, maar vond geen gehoor. Het TAS zal vrijdag uitspraak doen.Volgens Rossi zit de tweevoudige Spaanse wereldkampioen hem al dwars sinds de GP van Nederland in Assen eind juni. 'Marc is boos, omdat hij er absoluut wou winnen. Sindsdien doet Márquez er alles aan om Lorenzo aan de titel te helpen. Hij speelt een vies spel. Márquez heeft nog maar één doel: ervoor zorgen dat ik het kampioenschap alsnog verlies.'(Frédéric Vanheule)