Vettel pakt vierde pole van het seizoen

© AFP

De Duitse regerende wereldkampioen Sebastian Vettel heeft op het circuit van Monza de poleposition veroverd in de Grote Prijs Formule 1 van Italië.

Drievoudig wereldkampioen en huidig WK-leider Vettel werkte zijn snelste ronde in Monza af in 1:23.755 en was zo sneller dan zijn Australische ploegmaat Mark Webber (1:23.968), waardoor beide Red Bulls zondag nog eens op de eerste startrij in een Grote Prijs mogen starten.

De Duitser Nico Hülkenberg (Sauber-Ferrari) zette de derde tijd neer, de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) en de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) vervolledigden de top vijf.

De voormalige wereldkampioenen Lewis Hamilton (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) slaagden er niet in zich te kwalificeren voor het derde deel van de kwalificaties.

Räikkönen, de wereldkampioen van 2007, moest in Q2 vrede nemen met de elfde plaats. Hamilton wist zich na vier opeenvolgende polepositions eveneens niet te plaatsen voor het derde deel van de kwalificaties en start zondag op de twaalfde plaats.

De GP van Italië wordt zondag om 14u gereden. Vorig jaar was Hamilton er de beste. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content