In het kader van het programma World Sports had de trainer van Real Madrid een openhartig gesprek met journalist Pedro Pinto. Mourinho vertelde onder andere een grappig verhaal over de periode dat hij bij Inter Milaan ene Mario Balotelli onder zijn hoede had. "Het was een wedstrijd op Roebin Kazan, ik had geen enkele andere spits behalve Mario. Tijdens de rust drukte ik hem dan ook op het hart dat hij zich enkel met de bal moest bezighouden en niet moest ingaan op provocaties omdat ik niet kon wisselen. Veertien minuten van de rustperiode heb ik gebruikt om op Mario in te praten... Match terug bezig, 46ste minuut: Balotelli rood!", aldus een lachende Mourinho.

Voorstander van het time-outsysteem

In het interview was ook plaats voor ernst. Zo gaf The Special One toe dat hij zijn sociale leven haat. Hij haat het dat hij op zondag niet gewoon naar de voetbalmatch van zijn zoon kan gaan kijken, want dat mensen hem én zijn zoon uitschelden.

Verder hield Mourinho een pleidooi voor John Terry, aanvoerder van Chelsea die beticht werd van racisme. "John Terry is geen racist. Dat weet ik honderd procent zeker. Maar soms doet of zegt een speler zaken tijdens een wedstrijd die niet representatief zijn voor wie hij werkelijk is."

En ook pleitte de Portugees voor een aanpassing van de voetbalregels. Zo is hij voorstander van het time-outsysteem dat vele Amerikaanse sporten hanteren. "Op die manier laat je toe dat de trainers een relatie met de speler kan creëren tijdens de match.(MS)

In het kader van het programma World Sports had de trainer van Real Madrid een openhartig gesprek met journalist Pedro Pinto. Mourinho vertelde onder andere een grappig verhaal over de periode dat hij bij Inter Milaan ene Mario Balotelli onder zijn hoede had. "Het was een wedstrijd op Roebin Kazan, ik had geen enkele andere spits behalve Mario. Tijdens de rust drukte ik hem dan ook op het hart dat hij zich enkel met de bal moest bezighouden en niet moest ingaan op provocaties omdat ik niet kon wisselen. Veertien minuten van de rustperiode heb ik gebruikt om op Mario in te praten... Match terug bezig, 46ste minuut: Balotelli rood!", aldus een lachende Mourinho.Voorstander van het time-outsysteemIn het interview was ook plaats voor ernst. Zo gaf The Special One toe dat hij zijn sociale leven haat. Hij haat het dat hij op zondag niet gewoon naar de voetbalmatch van zijn zoon kan gaan kijken, want dat mensen hem én zijn zoon uitschelden. Verder hield Mourinho een pleidooi voor John Terry, aanvoerder van Chelsea die beticht werd van racisme. "John Terry is geen racist. Dat weet ik honderd procent zeker. Maar soms doet of zegt een speler zaken tijdens een wedstrijd die niet representatief zijn voor wie hij werkelijk is."En ook pleitte de Portugees voor een aanpassing van de voetbalregels. Zo is hij voorstander van het time-outsysteem dat vele Amerikaanse sporten hanteren. "Op die manier laat je toe dat de trainers een relatie met de speler kan creëren tijdens de match.(MS)