Voor Roger Federer werd het een historische dag, met zijn zevende eindzege op het heilige gras evenaarde hij het record van Pete Sampras en kroonde hij zichzelf weer tot de nummer 1 van de wereld.

Maar voor zijn opponent Andy Murray, die nochtans de eerste set achter zijn naam schreef, draaide de finale op een zware ontgoocheling uit. De hele natie snakte naar een overwinning tegen Federer. Maar liefst 16,9 miljoen kijkers stemden af op de live verslaggeving op BBC, het hoogste aantal sinds 1990. Murray, een Schot, kon de eerste Brit worden sinds Fred Perry in 1936 die er in slaagde om Wimbledon te winnen. Een herboren Federer beslist er echter anders over en won in vier sets.

Na afloop sijpelde het besef van een gemiste kans door bij Murray, de emoties werden hem te veel tijdens de traditionele speech vlak na de wedstrijd. Moeder en echtgenote hielden het daarop evenmin droog. (MS)

Bekijk hier de beelden:

Voor Roger Federer werd het een historische dag, met zijn zevende eindzege op het heilige gras evenaarde hij het record van Pete Sampras en kroonde hij zichzelf weer tot de nummer 1 van de wereld. Maar voor zijn opponent Andy Murray, die nochtans de eerste set achter zijn naam schreef, draaide de finale op een zware ontgoocheling uit. De hele natie snakte naar een overwinning tegen Federer. Maar liefst 16,9 miljoen kijkers stemden af op de live verslaggeving op BBC, het hoogste aantal sinds 1990. Murray, een Schot, kon de eerste Brit worden sinds Fred Perry in 1936 die er in slaagde om Wimbledon te winnen. Een herboren Federer beslist er echter anders over en won in vier sets.Na afloop sijpelde het besef van een gemiste kans door bij Murray, de emoties werden hem te veel tijdens de traditionele speech vlak na de wedstrijd. Moeder en echtgenote hielden het daarop evenmin droog. (MS) Bekijk hier de beelden: