De 26-jarige Spanjaard kampt met een chronische knieblessure en meldde niet in conditie te zijn. "Ik voel me niet fit genoeg om me met de concurrentie te meten. Dit is één van de treurigste momenten in mijn carrière", verklaarde Nadal, die als vlaggendrager van Spanje voor de openingsceremonie aangeduid was.

Nadal won op 11 juni zijn zevende Roland-Garros, maar werd zeventien dagen later in Wimbledon verrassend in de tweede ronde uitgeschakeld door de Tsjech Lukas Rosol. In 2008 veroverde Nadal in Peking goud door de Chileen Fernando Gonzalez met 6-3, 6-7 (2/7) en 6-3 te verslaan. (Belga/INM)

De 26-jarige Spanjaard kampt met een chronische knieblessure en meldde niet in conditie te zijn. "Ik voel me niet fit genoeg om me met de concurrentie te meten. Dit is één van de treurigste momenten in mijn carrière", verklaarde Nadal, die als vlaggendrager van Spanje voor de openingsceremonie aangeduid was. Nadal won op 11 juni zijn zevende Roland-Garros, maar werd zeventien dagen later in Wimbledon verrassend in de tweede ronde uitgeschakeld door de Tsjech Lukas Rosol. In 2008 veroverde Nadal in Peking goud door de Chileen Fernando Gonzalez met 6-3, 6-7 (2/7) en 6-3 te verslaan. (Belga/INM)