Gastland Brazilië heeft zich ten koste van Uruguay (2-1) gekwalificeerd voor de finale van de Confederations Cup. Toptalent Neymar kwam voor het eerst in vier wedstrijden voor de Seleçao op het toernooi niet tot scoren, maar laat wel op een andere, minder fraaie manier van zich spreken. Kort voor affluiten pakte de nieuwe aanvaller van FC Barcelona uit met deze fopduik:

De Uruguayaanse kapitein Diego Lugano zei achteraf dat Neymar 'erg bedreven is in het doen alsof'. Een uitspraak die bij de Brazilianen in het verkeerde keelgat is geschoten. In een officiële mededeling verdedigt de Braziliaanse voetbalbond haar sterspeler: 'Lugano probeerde de scheidsrechter onder druk te zetten om de zware tackles die hij maakt op Neymar niet te bestraffen.' (KVDA)

Gastland Brazilië heeft zich ten koste van Uruguay (2-1) gekwalificeerd voor de finale van de Confederations Cup. Toptalent Neymar kwam voor het eerst in vier wedstrijden voor de Seleçao op het toernooi niet tot scoren, maar laat wel op een andere, minder fraaie manier van zich spreken. Kort voor affluiten pakte de nieuwe aanvaller van FC Barcelona uit met deze fopduik: De Uruguayaanse kapitein Diego Lugano zei achteraf dat Neymar 'erg bedreven is in het doen alsof'. Een uitspraak die bij de Brazilianen in het verkeerde keelgat is geschoten. In een officiële mededeling verdedigt de Braziliaanse voetbalbond haar sterspeler: 'Lugano probeerde de scheidsrechter onder druk te zetten om de zware tackles die hij maakt op Neymar niet te bestraffen.' (KVDA)