O'Driscoll (35) geldt als één van de beste rugbyspelers ooit. Niet enkel in zijn vaderland Ierland, maar op wereldvlak. Daar koppelt hij een opvallende statistiek aan vast: liefst 140 caps heeft hij achter zijn naam staan. Straks dus 141. Niemand die in de buurt komt, of het moet de Nieuw-Zeelandse aanvoerder Richie McCaw zijn, die 124 caps telt voor zijn land.

Zaterdag omstreeks 18u speelt O'Driscoll zijn laatste match voor Ierland, in het Stade de France tegen Frankrijk. Niet enkel een symbolische wedstrijd -hij beleefde er als jonge twintiger zijn eerste gloriemoment in 2000, toen hij een hattrick scoorde en Ierland verrassend voorbij het ongenaakbaar gewaande Frankrijk loodste- maar ook een wedstrijd met grote inzet: de titel in de Six Nations Cup. Ierland staat samen met Frankrijk aan de leiding, dit duel beslist alles. Het zou voor O'Driscoll een gedroomd afscheid zijn. Al is het van... 2000 geleden dat Ierland nog eens in en tegen Frankrijk kon winnen.

Het emotionele vaarwel van zijn eigen publiek kreeg de rugbylegende vorig weekend al. In de Six Nationswedstrijd tegen Italië. Een volgepakt Aviva Stadium (51.700 zitjes) zag hoe de aanvoerder zijn troepen naar een makkelijke 46-7 zege leidde, waarbij hij ook nog eens uitgeroepen werd tot 'man van de match'.

De beelden van een duidelijk geëmotioneerde O'Driscoll zie je hier:

Hier nog een filmpje naar aanleiding van de laatste Six Nations voor O'Driscoll, een compilatie met enkele van zijn mooiste momenten:

O'Driscoll (35) geldt als één van de beste rugbyspelers ooit. Niet enkel in zijn vaderland Ierland, maar op wereldvlak. Daar koppelt hij een opvallende statistiek aan vast: liefst 140 caps heeft hij achter zijn naam staan. Straks dus 141. Niemand die in de buurt komt, of het moet de Nieuw-Zeelandse aanvoerder Richie McCaw zijn, die 124 caps telt voor zijn land.Zaterdag omstreeks 18u speelt O'Driscoll zijn laatste match voor Ierland, in het Stade de France tegen Frankrijk. Niet enkel een symbolische wedstrijd -hij beleefde er als jonge twintiger zijn eerste gloriemoment in 2000, toen hij een hattrick scoorde en Ierland verrassend voorbij het ongenaakbaar gewaande Frankrijk loodste- maar ook een wedstrijd met grote inzet: de titel in de Six Nations Cup. Ierland staat samen met Frankrijk aan de leiding, dit duel beslist alles. Het zou voor O'Driscoll een gedroomd afscheid zijn. Al is het van... 2000 geleden dat Ierland nog eens in en tegen Frankrijk kon winnen.Het emotionele vaarwel van zijn eigen publiek kreeg de rugbylegende vorig weekend al. In de Six Nationswedstrijd tegen Italië. Een volgepakt Aviva Stadium (51.700 zitjes) zag hoe de aanvoerder zijn troepen naar een makkelijke 46-7 zege leidde, waarbij hij ook nog eens uitgeroepen werd tot 'man van de match'. De beelden van een duidelijk geëmotioneerde O'Driscoll zie je hier:Hier nog een filmpje naar aanleiding van de laatste Six Nations voor O'Driscoll, een compilatie met enkele van zijn mooiste momenten: