'Dit is een belangrijk moment in de geschiedenis van Zuid-Korea', vertelde de voorzitter van het organisatiecomité Lee Hee Beom tijdens een plechtigheid. 'De Spelen van 2018 worden deze van vrede en harmonie. We zullen ervoor zorgen dat alle atleten en iedereen die naar Pyeongchang afreist, de tijd van zijn leven zal hebben.'

De olympische vlam werd op 24 oktober aangestoken in het Griekse Olympia. Daarna volgde een tocht door Griekenland van meer dan 2.000 km. De reis van de fakkel gaat nu verder in Zuid-Korea. De vlam zal door negen provincies worden gedragen om op 9 februari aan te komen in het olympisch stadion van Pyeongchang voor de openingsceremonie. Zowat 7.500 mensen zullen de vlam dragen.

De olympische vlam was voor het laatst in Zuid-Korea in 1988 voor de Zomerspelen in Seoel.

'Dit is een belangrijk moment in de geschiedenis van Zuid-Korea', vertelde de voorzitter van het organisatiecomité Lee Hee Beom tijdens een plechtigheid. 'De Spelen van 2018 worden deze van vrede en harmonie. We zullen ervoor zorgen dat alle atleten en iedereen die naar Pyeongchang afreist, de tijd van zijn leven zal hebben.'De olympische vlam werd op 24 oktober aangestoken in het Griekse Olympia. Daarna volgde een tocht door Griekenland van meer dan 2.000 km. De reis van de fakkel gaat nu verder in Zuid-Korea. De vlam zal door negen provincies worden gedragen om op 9 februari aan te komen in het olympisch stadion van Pyeongchang voor de openingsceremonie. Zowat 7.500 mensen zullen de vlam dragen.De olympische vlam was voor het laatst in Zuid-Korea in 1988 voor de Zomerspelen in Seoel.