De Belgische U17 ploeg is al langer een hype, al maanden bezingt bijvoorbeeld Johan Boskamp zijn lofzang op deze generatie voetballertjes geboren in 1996. Andreas Pereira (Man U), Musonda Junior (Chelsea) en Zakaria Bakkali (PSV) zijn de drie goudhaantjes van de U17.

In Sport/Voetbalmagazine van deze week worden ze voorgesteld door nationale jeugdcoach Bob Browaeys. Die legt uit hoe deze gouden generatie de vrucht is van een plan dat begin jaren 2000 uitgewerkt werd. "De hedendaagse Belgische voetballer is er eentje met een ietwat uitdagende speelstijl", vertelt Browaeys. "De actie durven maken, dat is het uitgangspunt."

In dit filmpje kan je de kunstjes van Bakkali, Pereira en Musonda Jr. bekijken. Om vingers en duimen van af te lekken... (MS)

De Belgische U17 ploeg is al langer een hype, al maanden bezingt bijvoorbeeld Johan Boskamp zijn lofzang op deze generatie voetballertjes geboren in 1996. Andreas Pereira (Man U), Musonda Junior (Chelsea) en Zakaria Bakkali (PSV) zijn de drie goudhaantjes van de U17. In Sport/Voetbalmagazine van deze week worden ze voorgesteld door nationale jeugdcoach Bob Browaeys. Die legt uit hoe deze gouden generatie de vrucht is van een plan dat begin jaren 2000 uitgewerkt werd. "De hedendaagse Belgische voetballer is er eentje met een ietwat uitdagende speelstijl", vertelt Browaeys. "De actie durven maken, dat is het uitgangspunt." In dit filmpje kan je de kunstjes van Bakkali, Pereira en Musonda Jr. bekijken. Om vingers en duimen van af te lekken... (MS)