De laatste minuten van de WK-kwalificatiematch Azerbeidzjan - Rusland van dinsdag gaan de geschiedenisboeken in als wellicht een van de saaiste voetbalbeelden ooit.

De Russische bondscoach Fabio Capello had vooraf gewaarschuwd voor dat de wedstrijd geen makkie zou worden: 'Azerbeidzjan is thuis ongeslagen. Het is een sterke tegenstander en ze zijn serieus gemotiveerd.'

Daar was echter niet veel van te merken. Nadat de Azeri in de 90e minuut hadden gelijkgemaakt (1-1), dede ze geen enkele moeite meer om de bal nog te veroveren en voor de zege te gaan. Rusland had genoeg aan gelijkspel om zeker te zijn van groepswinst en het bijhorende rechtstreekse ticket voor Brazilië 2014.

Bracht Azerbeidzjan misschien hulde aan een aflevering van The Simpons waarin voetbal wordt afgedaan als een saaie sport? Op YouTube verscheen alvast een leuke compilatievideo... (KVDA)

De laatste minuten van de WK-kwalificatiematch Azerbeidzjan - Rusland van dinsdag gaan de geschiedenisboeken in als wellicht een van de saaiste voetbalbeelden ooit. De Russische bondscoach Fabio Capello had vooraf gewaarschuwd voor dat de wedstrijd geen makkie zou worden: 'Azerbeidzjan is thuis ongeslagen. Het is een sterke tegenstander en ze zijn serieus gemotiveerd.' Daar was echter niet veel van te merken. Nadat de Azeri in de 90e minuut hadden gelijkgemaakt (1-1), dede ze geen enkele moeite meer om de bal nog te veroveren en voor de zege te gaan. Rusland had genoeg aan gelijkspel om zeker te zijn van groepswinst en het bijhorende rechtstreekse ticket voor Brazilië 2014. Bracht Azerbeidzjan misschien hulde aan een aflevering van The Simpons waarin voetbal wordt afgedaan als een saaie sport? Op YouTube verscheen alvast een leuke compilatievideo... (KVDA)