'Kruisbandletsels in het voetbal: waarom en hoe spelers het hoofd koel moeten houden'

Thomas D'havé - De voorbije dagen scheurden weer twee jonge profvoetballers een voorste kruisband: aanvaller Jorn Vancamp (20) van Beerschot Wilrijk en middenvelder Medjon Hoxha (19), Kosovaarse belofte-international van KV Kortrijk. Tips van Thomas D'havé die kruisbandletsels kunnen helpen voorkomen.

'De tegenstanders van de Nations League zullen snel heimwee krijgen'

François Colin - De tegenstanders van de Rode Duivels in de voorronde voor Euro 2020 zijn alleen aantrekkelijk om de air miles op te voeren, zegt François Colin. 'Sportieve spanning en voetbalpret vallen nauwelijks te verwachten.'

Waarom kleine Kevin met softdrugs begon te experimenteren

Vrije Tribune - Kevin Van Der Auwera (32) - niet de gelijknamige redacteur van Sport/Voetbalmagazine - voetbalde bij de elitejeugd van Lierse SK, KVC Westerlo en KV Mechelen, maar slaagde er niet in zijn droom om profvoetballer te worden te verwezenlijken. Het verhaal van een laatrijp talentje dat de tikken die het kreeg niet te boven kwam en uiteindelijk nooit tot bloei kwam.

'Is een sjoemelaar een goeie spijtoptant?'

Peter t'Kint - Ja, zegt Peter T'Kint, op voorwaarde dat hij geen onschuldige mensen in zijn val meesleurt. En het 'spijt' niet ingegeven is door verkeerde motieven. Een opiniestuk over Dejan Veljkovic.

'Een schijn van partijdigheid'

Peter t'Kint - Een percentage op het volledige contract van een speler vragen, is van de pot gerukt, zegt Peter T'Kint.

'Trainers, de eeuwige verliezers'

Jacques Sys - De rol van de trainer is in de loop van de jaren veranderd, zegt Jacques Sys. 'Het zijn in de eerste plaats peoplemanagers die de spelers met de nodige psychologie aanpakken.'

'Niet alle makelaars zijn charlatans, mijnheer Coucke'

Josy Comhair - Josy Comhair, makelaar van onder anderen Rode Duivel Leandro Trossard, schrijft een open brief aan Pro League-voorzitter Marc Coucke en doet zelf een aantal voorstellen om de huidige problematiek rond zijn beroep aan te pakken.