'Versplinterde wetgeving sportmakelaars zorgt voor problemen'

'Versplinterde wetgeving sportmakelaars zorgt voor problemen'

Niels Verborgh - Als gevolg van Operatie Propere Handen diende de Vlaamse Regering vorige week een ontwerp van decreet in dat belangrijke wijzigingen inhoudt voor sportmakelaars. Niels Verborgh (Altius) pleit voor een grensoverschrijdende aanpak.

  •  

'Schaf die transfers in het voetbal toch gewoon af'

Geert Foutré - De door FC Nantes gevraagde transfersom voor de verongelukte voetballer Sala geeft nog maar eens aan waar het in het moderne topvoetbal echt om gaat, schrijft Sport/Voetbalmagazine-redacteur Geert Foutré. 'Het zou ook verhinderen dat er nog zo veel geld uit het circuit wegvloeit in de zakken van derden.'

'Waarom zes keer per dag eten tot blessures leidt'

Thomas D'havé - Moet een voetballer de hele dag door eten 'om sterk te staan' of beperkt hij beter het aantal maaltijden? Thomas D'havé legt uit waarom een hoge maaltijdfrequentie voor afbraak van botten en spieren zorgt.

'Michel Preud'homme is aan een meesterwerk bezig'

Jacques Sys - Michel Preud'homme zal helemaal onsterfelijk zijn als hij Standard blijvend naar het niveau kan tillen waarmee Anderlecht zondag werd verslagen, zegt Jacques Sys.

'Hoe voetballers het best hun brein voeden'

Koen De Witte - Cognitieve vaardigheden als spelinzicht, besluitvorming en creativiteit zijn voor voetballers van essentieel belang, aldus klinisch psycho-neuro-immunoloog Koen De Witte van kPNI Belgium. 'Daarom is het belangrijk om ook hun hersenen te voeden met de juiste voeding.'