OS 2012 – Red Lions starten met 1-2 nederlaag tegen Duitsland

(Belga) De Belgische hockeymannen zijn maandag met een 1-2 nederlaag tegen Duitsland aan hun Olympische Spelen begonnen. Bij de rust was het 1-1 gelijk.

De Red Lions, elfde op de wereldranglijst, startten spectaculair tegen de titelverdediger, nummer twee van de wereld. In de derde minuut werd John-John Dohmen foutief afgestopt. Uit de strafcorner die daarop volgde, scoorde Jérôme Dekeyser. De Duitsers herstelden het evenwicht in de dertiende minuut. Het was Florian Fuchs die Vincent Vanasch van dichtbij kansloos liet. Aan het einde van de tweede periode bracht Vanash wel redding op enkele strafcorners. Tom Boon was na een kwartier naar de kant gemoeten, nadat hij een bal tegen het hoofd gekregen had, maar was voor de tweede helft wel weer klaar voor de strijd. Desondanks gingen de Duitsers nog nadrukkelijker domineren en in de 45e minuut tikte Christopher Zeller de 1-2 binnen. Dat bleek meteen de eindstand. De Lions ontsnapten nog enkele malen aan een grotere nederlaag, al kregen ze zelf ook nog kansen op de gelijkmaker. Eerder op de dag won Zuid-Korea in groep B met 2-0 van Nieuw-Zeeland en boekte Nederland een nipte 3-2 zege tegen India. Nederland, nummer drie op de wereldranking, is woensdagochtend de volgende tegenstander van België. De wedstrijd werd bijgewoond door prins Filip en prinses Mathilde. Daarnaast zaten BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers, hockeyfederatievoorzitter Marc Coudron, tafeltennisser Jean-Michel Saive, schutter Lionel Cox, tennissers Steve Darcis, Olivier Rochus en David Goffin en wielrensters Liesbet De Vocht, Ludivine Henrion en Maaike Polspoel in de tribunes. . (DCM)