De Brugse Metten werd voor de eerste keer georganiseerd in 1976, toen nog in tornooivorm met vier ploegen. Pas sinds 1993 wordt het over één wedstrijd gespeeld. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Metten dat Brugge het zal opnemen tegen Wolfsburg.

De 24-jarige Perisic speelde van 2009 tot 2011 voor Club Brugge, dat hem opmerkte bij Roeselare. In twee seizoen liet de aanvaller het Brugse publiek 37 keer opveren met zijn doelpunten.

In de zomer van 2011 verkaste de Kroatische international voor 5,5 miljoen euro naar het grote Dortmund. Daar kwam hij onder coach Jürgen Klopp maar weinig aan spelen toe (19 basisplaatsen in 2,5 seizoenen). Om zijn speelkansen te verhogen ging hij dan maar naar Wolfsburg, dat zo'n acht miljoen euro neertelde.

Derde keer op rij tegen Duitse ploeg

Het is al de derde opeenvolgende keer dat Club het opneemt tegen een Duitse tegenstander tijdens de Brugse Metten. Vorig jaar ging Borussia Dortmund, zonder Perisic die wegens interlandverplichtingen in de tribune zat, voor de bijl met 3-1. Een jaar eerder won Brugge van Leverkusen met 2-1. (ML)

Bekijk hier nog eens de 22 competitiedoelpunten van Perisic in zijn laatste seizoen op Jan Breydel:

De Brugse Metten werd voor de eerste keer georganiseerd in 1976, toen nog in tornooivorm met vier ploegen. Pas sinds 1993 wordt het over één wedstrijd gespeeld. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Metten dat Brugge het zal opnemen tegen Wolfsburg. De 24-jarige Perisic speelde van 2009 tot 2011 voor Club Brugge, dat hem opmerkte bij Roeselare. In twee seizoen liet de aanvaller het Brugse publiek 37 keer opveren met zijn doelpunten. In de zomer van 2011 verkaste de Kroatische international voor 5,5 miljoen euro naar het grote Dortmund. Daar kwam hij onder coach Jürgen Klopp maar weinig aan spelen toe (19 basisplaatsen in 2,5 seizoenen). Om zijn speelkansen te verhogen ging hij dan maar naar Wolfsburg, dat zo'n acht miljoen euro neertelde. Derde keer op rij tegen Duitse ploeg Het is al de derde opeenvolgende keer dat Club het opneemt tegen een Duitse tegenstander tijdens de Brugse Metten. Vorig jaar ging Borussia Dortmund, zonder Perisic die wegens interlandverplichtingen in de tribune zat, voor de bijl met 3-1. Een jaar eerder won Brugge van Leverkusen met 2-1. (ML) Bekijk hier nog eens de 22 competitiedoelpunten van Perisic in zijn laatste seizoen op Jan Breydel: