De nu 34-jarige Stiliyan Petrov kende maar drie clubs in zijn profcarrière: begonnen bij CSKA Sofia (1996-1999), daarna Celtic Glasgow (1999-2006) en Aston Villa (2006-2013). Door zijn strijdershart, winnaarsmentaliteit en loyale persoonlijkheid groeide Petrov in Groot-Brittannië uit tot een absolute publiekslieveling.

Toen in maart 2012 bij de Bulgaarse international een acute vorm van leukemie werd vastgesteld, kwam dat nieuws aan als een donderslag bij heldere hemel. Het voorbije anderhalf jaar stond voor Petrov volledig in het teken van herstel, volgestouwd met intensieve chemokuren en veel rustperiodes. Eind vorig seizoen kondigde de Aston Villa-speler (waar hij ploegmaat was van Christian Benteke) zijn afscheid aan als profspeler en trad hij toe tot de jeugdopleiding van de club uit Birmingham.

Emotioneel Celtic Park

Om Petrov een gepast afscheid te gunnen, werd afgelopen zondag een galawedstrijd ter ere van hem georganiseerd. Namen als John Terry, Dimitar Berbatov, Paul Lambert en Henrik Larsson daagden op voor een wedstrijdje tussen Petrov All Stars en Celtic Legends. Martin O'Neill en Kenny Dalglish waren de coaches op de bank.

Het moment van de dag was echter toen 60.000 fans uit volle borst het legendarische You'll Never Walk Alone zongen terwijl Stiliyan Petrov een rondje van het veld liep voor aanvang van de match. Zoonlief en echtgenote genoten mee van het emotionele tafereel.

Kijk vooral zelf naar de pakkende beelden van een uitbundig en ontroerd Celtic Park:

De nu 34-jarige Stiliyan Petrov kende maar drie clubs in zijn profcarrière: begonnen bij CSKA Sofia (1996-1999), daarna Celtic Glasgow (1999-2006) en Aston Villa (2006-2013). Door zijn strijdershart, winnaarsmentaliteit en loyale persoonlijkheid groeide Petrov in Groot-Brittannië uit tot een absolute publiekslieveling. Toen in maart 2012 bij de Bulgaarse international een acute vorm van leukemie werd vastgesteld, kwam dat nieuws aan als een donderslag bij heldere hemel. Het voorbije anderhalf jaar stond voor Petrov volledig in het teken van herstel, volgestouwd met intensieve chemokuren en veel rustperiodes. Eind vorig seizoen kondigde de Aston Villa-speler (waar hij ploegmaat was van Christian Benteke) zijn afscheid aan als profspeler en trad hij toe tot de jeugdopleiding van de club uit Birmingham.Emotioneel Celtic ParkOm Petrov een gepast afscheid te gunnen, werd afgelopen zondag een galawedstrijd ter ere van hem georganiseerd. Namen als John Terry, Dimitar Berbatov, Paul Lambert en Henrik Larsson daagden op voor een wedstrijdje tussen Petrov All Stars en Celtic Legends. Martin O'Neill en Kenny Dalglish waren de coaches op de bank.Het moment van de dag was echter toen 60.000 fans uit volle borst het legendarische You'll Never Walk Alone zongen terwijl Stiliyan Petrov een rondje van het veld liep voor aanvang van de match. Zoonlief en echtgenote genoten mee van het emotionele tafereel. Kijk vooral zelf naar de pakkende beelden van een uitbundig en ontroerd Celtic Park: