De Eagles moesten zondag in het U.S. Bank Stadium in Minneapolis (Minnesota) aantreden met hun reservequarterback Nick Foles, na de blessure midden december van Carson Wentz.

Het team was daarom niet de favoriet. De Patriots, die al hun tiende finale spelen, waren op zoek naar hun zesde Super Bowl-overwinning, waarmee ze het record van de Pittsburgh Steelers zouden evenaren.

Bovendien kon de nu al legendarische quarterback van New England, de veertigjarige Tom Brady, zijn carrière extra glans geven door eveneens zijn zesde Super Bowl te winnen, een verbetering van het record dat hij deelde met linebacker Charles Haley.

De Eagles moesten zondag in het U.S. Bank Stadium in Minneapolis (Minnesota) aantreden met hun reservequarterback Nick Foles, na de blessure midden december van Carson Wentz. Het team was daarom niet de favoriet. De Patriots, die al hun tiende finale spelen, waren op zoek naar hun zesde Super Bowl-overwinning, waarmee ze het record van de Pittsburgh Steelers zouden evenaren. Bovendien kon de nu al legendarische quarterback van New England, de veertigjarige Tom Brady, zijn carrière extra glans geven door eveneens zijn zesde Super Bowl te winnen, een verbetering van het record dat hij deelde met linebacker Charles Haley.