Philippe Albert noemt zijn vijf seizoenen in loondienst van Newcastle United (1994-1999) onomwonden "de beste vijf jaren uit mijn leven". Maar wanneer hem naar het belangrijkste moment in zijn carrière wordt gevraagd, verwijst hij toch eerder naar zijn doelpunt tegen Nederland in de groepsfase van het WK 1994 in de VS.

Albert in Sport/Voetbalmagazine: "Het WK 1994 in de VS is doorslaggevend geweest op diverse vlakken. Ik besefte daar dat ik op een hoger niveau dan Anderlecht kon acteren. En als je op zo'n tornooi wat positiefs brengt, en dat was meer dan mijn goals tegen Nederland en Duitsland, word je opgemerkt. Mijn geluk was dat Kevin Keegan als consultant werkte voor de BBC. Hij coverde uitgerekend de twee duels waarin ik scoorde en waarin we goed speelden. Zo kwam ik bij zijn ploeg terecht. In Anderlecht hadden we twee jaar alles gewonnen, het was tijd om te vertrekken."

Bekijk hier nogmaals de beelden (en een interview met Albert) van die WK-poulewedstrijd tussen Nederland en België. (MS)

Philippe Albert noemt zijn vijf seizoenen in loondienst van Newcastle United (1994-1999) onomwonden "de beste vijf jaren uit mijn leven". Maar wanneer hem naar het belangrijkste moment in zijn carrière wordt gevraagd, verwijst hij toch eerder naar zijn doelpunt tegen Nederland in de groepsfase van het WK 1994 in de VS. Albert in Sport/Voetbalmagazine: "Het WK 1994 in de VS is doorslaggevend geweest op diverse vlakken. Ik besefte daar dat ik op een hoger niveau dan Anderlecht kon acteren. En als je op zo'n tornooi wat positiefs brengt, en dat was meer dan mijn goals tegen Nederland en Duitsland, word je opgemerkt. Mijn geluk was dat Kevin Keegan als consultant werkte voor de BBC. Hij coverde uitgerekend de twee duels waarin ik scoorde en waarin we goed speelden. Zo kwam ik bij zijn ploeg terecht. In Anderlecht hadden we twee jaar alles gewonnen, het was tijd om te vertrekken."Bekijk hier nogmaals de beelden (en een interview met Albert) van die WK-poulewedstrijd tussen Nederland en België. (MS)