De 50-jarige Le Jeune werd op 9 oktober op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Lexington wereldkampioen jumping met zijn paard Vigo d'Arsouilles.

Le Jeune bleef in de finale in Lexington, waarin de vier deelnemers het parcours moesten afleggen met hun eigen paard én met de paarden van de concurrenten, als enige foutloos. De ruiter, geboren in Ukkel en wonend in Sint-Martens-Lennik, pakte enkele dagen eerder met België al brons in de landencompetitie.

Een sporter kan slechts een keer in zijn of haar carrière de Trofee winnen. Vorig jaar ging de Trofee naar wielrenner Philippe Gilbert.

De Nationale Trofee voor Sportverdienste is een jaarlijkse Belgische onderscheiding die sinds 1928 uitgereikt wordt aan een bijzonder verdienstelijke sporter of sportploeg. De Trofee wordt uitgereikt door een jury van ex-sportkampioenen, onder voorzitterschap van de burgemeester van Brussel.

De 50-jarige Le Jeune werd op 9 oktober op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Lexington wereldkampioen jumping met zijn paard Vigo d'Arsouilles. Le Jeune bleef in de finale in Lexington, waarin de vier deelnemers het parcours moesten afleggen met hun eigen paard én met de paarden van de concurrenten, als enige foutloos. De ruiter, geboren in Ukkel en wonend in Sint-Martens-Lennik, pakte enkele dagen eerder met België al brons in de landencompetitie. Een sporter kan slechts een keer in zijn of haar carrière de Trofee winnen. Vorig jaar ging de Trofee naar wielrenner Philippe Gilbert. De Nationale Trofee voor Sportverdienste is een jaarlijkse Belgische onderscheiding die sinds 1928 uitgereikt wordt aan een bijzonder verdienstelijke sporter of sportploeg. De Trofee wordt uitgereikt door een jury van ex-sportkampioenen, onder voorzitterschap van de burgemeester van Brussel.