Golfer Tiger Woods eindigde zondag pas als vijftiende in het PGA-toernooi in Lemont (Illinois). Daardoor mag hij vanaf eind deze week niet deelnemen aan de Tour Championship.

Het is de eerste keer in zijn profcarrière dat Woods, het nummer één van de wereld, zich niet kan plaatsen voor een toernooi.

De Tour Championship is het vierde een laatste toernooi dat meetelt voor de FedEx-Cup, waarvan de winnaar 10 miljoen dollar krijgt.

Alleen de 30 beste spelers uit de eerste drie toernooien mogen starten in Atlanta. Woods staat pas op de 42e plaats. Om bij de top-30 te eindigen, moest hij in Lemont minstens 5e worden.

Pikant detail: vorig jaar won Tiger Woods de FedEx-Cup. Daarna barstte het beruchte seksschandaal los. Hij is sinds eind augustus officieel gescheiden van Elin Nordegren.

Het toernooi in Lemont werd zondag gewonnen door de Amerikaan Dustin Johnson. Woods eindigde op acht slagen van Johnson.

Golfer Tiger Woods eindigde zondag pas als vijftiende in het PGA-toernooi in Lemont (Illinois). Daardoor mag hij vanaf eind deze week niet deelnemen aan de Tour Championship. Het is de eerste keer in zijn profcarrière dat Woods, het nummer één van de wereld, zich niet kan plaatsen voor een toernooi. De Tour Championship is het vierde een laatste toernooi dat meetelt voor de FedEx-Cup, waarvan de winnaar 10 miljoen dollar krijgt. Alleen de 30 beste spelers uit de eerste drie toernooien mogen starten in Atlanta. Woods staat pas op de 42e plaats. Om bij de top-30 te eindigen, moest hij in Lemont minstens 5e worden. Pikant detail: vorig jaar won Tiger Woods de FedEx-Cup. Daarna barstte het beruchte seksschandaal los. Hij is sinds eind augustus officieel gescheiden van Elin Nordegren. Het toernooi in Lemont werd zondag gewonnen door de Amerikaan Dustin Johnson. Woods eindigde op acht slagen van Johnson.