Racing Genk raapt met tien man punt bij Club Brugge

(Belga) Club Brugge en Racing Genk hebben de tiende speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De onvermijdelijke Bacca bracht Club al snel op voorsprong, De Ceulaer maakte na de pauze gelijk. Genk speelde 75 minuten met tien tegen Blauw-zwart, dat met 22 punten leider blijft.

Carlos Bacca bracht Club Brugge al in de zevende minuut op voorsprong, voor de Colombiaanse goalgetter al zijn achtste competitiedoelpunt. Na een kwartier zag het er helemaal benard uit voor Genk toen de Limburgers met tien verder moesten. Anele tackelde Blondel maar ook de bal, een zwaar verdict van scheidsrechter Dierick. Odjidja, Lestienne en Bacca hadden nog kansen, maar 1-0 bleef tot aan de rust op het bord. Amper tien minuten na de pauze zorgde Benjamin De Ceulaer voor de gelijkmaker, opnieuw een knap doelpunt van de ex-Lokerenspits tegen Club. De Limburgers moesten met een man minder het spel ondergaan, maar deelden af en toe een prik uit. Gorius trof na een mooie counter de kruising, Van Hout hield Lestienne in het slot nog van de 2-1. In de andere topper vandaag versloeg Standard Anderlecht met 2-1. In de stand heeft Club 22 punten, drie meer dan Zulte Waregem en Anderlecht. Racing Genk volgt als vierde met 18 punten. Volgend weekend is er geen competitievoetbal, dan spelen de Rode Duivels hun twee volgende WK-kwalificatiematchen. (JORICK JANSENS)