Racing Genk verzekert zich van groepswinst na zege tegen Eupen

Racing Genk heeft zondagavond op de zevende speeldag van play-off II al zekerheid verworven over de eindzege in groep B. De Limburgers versloegen Eupen met 2-1 en kunnen niet meer bijgebeend worden door dichtste achtervolger Lokeren.

Racing Genk verloor in play-off II nog niet en ook in de thuiswedstrijd tegen Eupen toonden de manschappen van coach Stuivenberg hun meesterschap. Linksachter Uronen rondde na achttien minuten de eerste Limburgse kans meteen af. Het was het eerste competitiedoelpunt van de Fin dit seizoen. De thuisploeg bleef baas en op het halfuur verdubbelde Samatta de Genkse voorsprong. De Tanzaniaan verzilverde, alleen voor Van Crombrugge, een knappe assist van Buffel.

Na rust verzuimde Genk de voorsprong dieper uit te diepen en vanuit het niets stond ineens de aansluitingstreffer op het bord. De onvermijdelijke Onyekuru (76.) scoorde zijn zeventiende van het seizoen en bracht Eupen opnieuw in de wedstrijd. Genk was niet goed van de tegentreffer en twee minuten later pakte doelpuntenmaker Uronen zijn tweede geel karton. Bassey en Onyekuru lieten in het slot voor Eupen nog twee wenkende kansen liggen en de Limburgers haalden uiteindelijk, met een man minder, al bibberend de drie punten binnen.

Zaterdag won Roeselare in groep B al bij Kortrijk (0-3) en speelden Lokeren en Moeskroen 2-2 gelijk. Genk telt na zeven speeldag 19 punten en kan niet meer bijgebeend worden door eerste achtervolger Lokeren (10). Bij een gelijke stand geven het aantal gewonnen wedstrijden immers de doorslag. Moeskroen (8 punten), Kortrijk (8), Eupen (7) en Roeselare (4) kunnen de Limburgers eveneens niet meer inhalen.