AA Gent heeft zondag in de vooravond op de derde speeldag van de Jupiler Pro League na twee gelijke spelen een eerste keer kunnen winnen dit seizoen. Dat gebeurde tegen promovendus Westerlo. Na affluiten gaf het scorebord in de Ghelamco Arena 2-1 aan.

Standard heeft zondagmiddag op de derde speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. De Rouches versloegen in eigen huis Cercle Brugge met 2-0. De Marokkaan Selim Amallah was de matchwinnaar.

In de afsluiter van de voetbalzaterdag van de derde speeldag in de Jupiler Pro League heeft KV Mechelen een 3-0 oplawaai verkocht aan vicekampioen Union Sint-Gillis, dat op die manier geen ideale voorbereiding kent voor de terugmatch van de derde voorronde van de Champions League in Glasgow tegen Rangers (heen: 2-0 winst).

Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League heeft KV Oostende zaterdagavond een knappe driepunter mogen bijschrijven op het veld van Charleroi (1-3), terwijl KV Kortrijk en Sint-Truiden op hetzelfde moment bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League heeft een dartel Racing Genk zaterdag in eigen huis met 4-2 getriomfeerd tegen een efficiënt Eupen. Bij de rust was het 3-1.

De Europese voetbalfederatie UEFA heeft Fenerbahçe vrijdag een boete van 50.000 euro opgelegd voor de Poetin-gezangen tijdens het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev. Bovendien moet de Turkse club bij zijn volgende Europese thuiswedstrijd een tribune met minstens 5.000 zitjes sluiten voor het publiek.

Elise Mertens en Greet Minnen hebben zich vrijdag niet voor de finale van het dubbelspel kunnen plaatsen op het WTA-toernooi van Washington (251.750 dollar). Het Belgische duo, tweede reekshoofd op het hardcourt in de Amerikaanse hoofdstad, verloor met 7-6 en 7-5 van de Amerikaanse Catherine McNally en de Russische Anna Kalinskaya, die het vierde reekshoofd vormen.

Christian Benteke heeft de deur bij Crystal Palace na zes jaar achter zich dichtgetrokken voor een avontuur in de Major League Soccer bij DC United. De transfer werd vrijdagavond wereldkundig gemaakt. De Rode Duivel zette zijn krabbel onder een 2,5-jarige overeenkomst tot eind 2024, met optie op nog een bijkomend seizoen.