Red Panthers spelen voor vijfde plaats op Champions Challenge I

(Belga) De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg heeft op de Champions Challenge I overtuigend gewonnen van Wales. In de Ierse hoofdstad Dublin werd het liefst 8-0, aan de rust hadden de Red Panthers al een 3-0 voorsprong beet. België speelt morgen tegen Zuid-Afrika voor de vijfde plaats op het toernooi.

België had Wales in de groepsfase al geklopt met 4-2, vandaag was het klasseverschil nog groter. Emilie Sinia, Stephanie De Groof en Pauline Leclef legden de ruststand vast, en twee minuten na de pauze stond het na een owngoal al 4-0. De Groof en Sinia zorgden met hun tweede van de dag voor 6-0, waarop Alix Gerniers met twee goals op rij de eindstand op 8-0 bracht. De Red Panthers spelen morgen voor de vijfde plaats tegen Zuid-Afrika, dat India met 3-2 (rust: 2-1) versloeg. De Verenigde Staten versus Ierland en Schotland tegen Australië zijn de twee halve finales die later vandaag worden gespeeld. (DLA)