Red Panthers zetten Wales met 4-2 opzij in Champions Challenge I

(Belga) De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg heeft zondag in de Ierse hoofdstad Dublin haar tweede wedstrijd in groep A van de Champions Challenge I met 4-2 (rust: 3-0) gewonnen van Wales.

De Red Panthers namen een uitstekende start en na vier minuten stonden ze al 2-0 voor na twee doelpunten van Stefanie de Groof. Een owngoal van Wales zorgde daarna voor een 3-0 stand. In de 37e minuut leek Wales even terug in de wedstrijd te komen (3-1), maar even later nam Jill Boon alle twijfels weg (4-1). De Belgen kregen nog heel wat mogelijkheden, maar uiteindelijk milderde Natasha Marke tot 4-2. Zaterdag verloren de Belgen hun openingswedstrijd kansloos met 4-1 van Australië. Dinsdag nemen de Red Panthers het in hun laatste groepswedstrijd nog op tegen India. (INDRANIL MUKHERJEE)