Dé kraker in de Europese barragewedstrijden voor het WK in Brazilië is het dubbele duel tussen Zweden en Portugal. Oftewel Zlatan tegen Ronaldo. In 2006 namen beide vedetten het ook al eens op tegen elkaar... in een reclamespotje.
Het was Nike dat Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo tegenover elkaar plaatste in een reclamespotje dat kaderde in de Joga Bonito-campagne. Dat was in 2006, in volle aanloop naar het WK in Duitsland.

De Zweedse spits, op dat moment 25 jaar, was toen nog een speler van Juventus en wilde daar vertrekken nadat de Italiaanse topclub omwille van zijn betrokkenheid in het Calciopolischandaal veroordeeld werd tot degradatie naar de Serie B.

Ronaldo op zijn beurt was zeven jaar geleden volop aan het ontbolsteren bij Manchester United, en zou pas het jaar nadien echt potten breken -Man U won in 2007 de Engelse landstitel nadat het vier jaar op rij naast de hoofdprijs greep.

Niemand minder dan Eric Cantona leidt het filmpje in en laat beide voetbalvirtuozen enkele trucjes uithalen. Cantona durfde toen uiteindelijk geen winnaar van die prestigeslag aan te duiden... zou hij dat nu durven voor deze Zweden - Portugal?

Het Joga Bonito-spotje:

Dé kraker in de Europese barragewedstrijden voor het WK in Brazilië is het dubbele duel tussen Zweden en Portugal. Oftewel Zlatan tegen Ronaldo. In 2006 namen beide vedetten het ook al eens op tegen elkaar... in een reclamespotje. Het was Nike dat Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo tegenover elkaar plaatste in een reclamespotje dat kaderde in de Joga Bonito-campagne. Dat was in 2006, in volle aanloop naar het WK in Duitsland. De Zweedse spits, op dat moment 25 jaar, was toen nog een speler van Juventus en wilde daar vertrekken nadat de Italiaanse topclub omwille van zijn betrokkenheid in het Calciopolischandaal veroordeeld werd tot degradatie naar de Serie B. Ronaldo op zijn beurt was zeven jaar geleden volop aan het ontbolsteren bij Manchester United, en zou pas het jaar nadien echt potten breken -Man U won in 2007 de Engelse landstitel nadat het vier jaar op rij naast de hoofdprijs greep. Niemand minder dan Eric Cantona leidt het filmpje in en laat beide voetbalvirtuozen enkele trucjes uithalen. Cantona durfde toen uiteindelijk geen winnaar van die prestigeslag aan te duiden... zou hij dat nu durven voor deze Zweden - Portugal?Het Joga Bonito-spotje: