De Braziliaanse balkunstenaar Vitor Borba Ferreira, beter bekend als 'Rivaldo', is 41 jaar geworden. Dat vraagt om een paar memorabele momenten die de gouden linkspoot typeerden.

Rivaldo kende zijn absolute glorieperiode bij Barcelona (1997-2002), maar speelde nadien ook voor AC Milan en Olympiakos Piraeus. Momenteel speelt hij in zijn thuisland, bij tweedeklasser Sao Caetano. Het had niet veel gescheeld of de voormalig Wereld - en Euopees voetballer van het Jaar (1999) speelde in België. Eind 2011 werd hij aangeboden bij KRC Genk, maar de Limburgers bedankten vriendelijk.

Uit volgende beelden blijkt niet meteen waarom... (ML)

1. De accurate linkspoot:

Rivaldo zal voor altijd geassocieerd worden met die gevaarlijke kattenpoot van hem. Met korte trapbewegingen kon hij enorm veel kracht uitoefenen. Ideaal voor een vrijetrapspecialist, getuige dit doelpunt.

2. De acrobaat

In de wedstrijd tegen Valencia (2001) hielp Rivaldo op zijn eentje Barcelona aan een overwinning. 3-2 werd het, met een hattrick van de Braziliaan. Vooral zijn laatste doelpunt getuigt van grote klasse.

3. De geboren winnaar

Rivaldo deed er alles aan om te winnen. Zo ook tegen Turkije, op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Nadat hij de bal tegen de bil krijgt, valt hij neer alsof hij in het gezicht werd geraakt. Uiteindelijk smeerde hij de Turk Unsal een rode kaart aan.

4. De Goddelijke Kanarie

Rivaldo speelde tien jaar voor Brazilië, in totaal goed voor 34 doelpunten in 74 interlands.

In 2002 werd hij Wereldkampioen met de Goddelijke Kanaries door in de finale Duitsland te verslaan.

5. De veteraan

Ook op zijn 41ste kan hij nog zijn doelpuntje meepikken. Het is zijn tweede treffer voor Sao Caetano sinds zijn komst begin dit jaar.

De Braziliaanse balkunstenaar Vitor Borba Ferreira, beter bekend als 'Rivaldo', is 41 jaar geworden. Dat vraagt om een paar memorabele momenten die de gouden linkspoot typeerden. Rivaldo kende zijn absolute glorieperiode bij Barcelona (1997-2002), maar speelde nadien ook voor AC Milan en Olympiakos Piraeus. Momenteel speelt hij in zijn thuisland, bij tweedeklasser Sao Caetano. Het had niet veel gescheeld of de voormalig Wereld - en Euopees voetballer van het Jaar (1999) speelde in België. Eind 2011 werd hij aangeboden bij KRC Genk, maar de Limburgers bedankten vriendelijk. Uit volgende beelden blijkt niet meteen waarom... (ML) 1. De accurate linkspoot: Rivaldo zal voor altijd geassocieerd worden met die gevaarlijke kattenpoot van hem. Met korte trapbewegingen kon hij enorm veel kracht uitoefenen. Ideaal voor een vrijetrapspecialist, getuige dit doelpunt.2. De acrobaat In de wedstrijd tegen Valencia (2001) hielp Rivaldo op zijn eentje Barcelona aan een overwinning. 3-2 werd het, met een hattrick van de Braziliaan. Vooral zijn laatste doelpunt getuigt van grote klasse.3. De geboren winnaar Rivaldo deed er alles aan om te winnen. Zo ook tegen Turkije, op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Nadat hij de bal tegen de bil krijgt, valt hij neer alsof hij in het gezicht werd geraakt. Uiteindelijk smeerde hij de Turk Unsal een rode kaart aan.4. De Goddelijke Kanarie Rivaldo speelde tien jaar voor Brazilië, in totaal goed voor 34 doelpunten in 74 interlands. In 2002 werd hij Wereldkampioen met de Goddelijke Kanaries door in de finale Duitsland te verslaan.5. De veteraan Ook op zijn 41ste kan hij nog zijn doelpuntje meepikken. Het is zijn tweede treffer voor Sao Caetano sinds zijn komst begin dit jaar.