Rode Duivels – WK-kwalificatiecampagne eindigt met puntendeling tegen Wales

(Belga) De Rode Duivels hebben dinsdag in het Koning Boudewijnstadion in hun tiende en laatste WK-kwalificatiewedstrijd in groep A 1-1 gelijkgespeeld tegen Wales. Kevin De Bruyne opende na 64 minuten de score, maar Arsenal-vedette Aaron Ramsey trapte in de slotfase alsnog de gelijkmaker binnen.

Ondanks het puntenverlies mogen de Rode Duivels met een indrukwekkende 26 op 30 op het rapport naar Brazilië afzakken. Ze liepen dus tegen geen enkele nederlaag aan en kunnen een doelpuntensaldo van +14 (18-4) voorleggen. Na een afwachtend wedstrijdbegin was het nog wachten tot de 38e minuut vooraleer de vlam in de pijp sloeg in een volgepakte Heizel. Toby Alderweireld toverde een knap kunstje uit de sloffen en pegelde het leer vervolgens staalhard op de deklat. Even later zette Romelu Lukaku zijn hoofd tegen een voorzet van Kevin Mirallas, maar de bal zoefde net naast de kruising. Na de pauze zorgde de inbreng van Eden Hazard meteen voor dreiging. De Chelsea-vedette sneed knap naar binnen, maar de Welshe doelman Hennessey gaf geen krimp. Het openingsdoelpunt hing in de Brusselse lucht en amper een minuut later mocht de Heizel beginnen feesten. Lukaku bediende Kevin De Bruyne op rechts, de Chelsea-winger dook de zestien binnen en trapte met een schot in de verste hoek alle frustraties van de laatste weken van zich af: 1-0, meteen het vierde doelpunt van De Bruyne in deze WK-voorronde. De 2-0 leek in de maak, maar vlak voor het einde van de reguliere speeltijd trapte Ramsey toch de gelijkmaker door de benen van Courtois. . (Belga)