Wellicht het meest memorabele beeld van de vorige editie van de Ronde van Vlaanderen kwam van het jongetje dat na de zege van zijn held Tom Boonen vol ongeloof op de knieën neerplofte, de Vlaamse leeuwvlaggetjes wapperend in zijn linkerhand. Beelden die de wereld rond gingen en sindsdien in zowat elk promofilmpje voor de Ronde van Vlaanderen dienst doen.

Enkele dagen later kon Tjörven Cleenewerck, want zo heette de elfjarige wielerfan uit Kuurne, zijn geluk al helemaal niet op, want Boonen himself nodigde Tjörven uit voor een ontmoeting tijdens een persconferentie. Een droom die werkelijkheid werd. Wie weet krijgt de Ronde daardoor dit jaar een pak copy cats te verwerken... (MS)

De euforie van kleine Tjörven:

De reactie van Boonen nadien bij Karl Vannieuwkerke in de studio:

De beklijvende laatste kilometers van de RvV 2012, de sprint van Boonen, Pozzato en Ballan:

Wellicht het meest memorabele beeld van de vorige editie van de Ronde van Vlaanderen kwam van het jongetje dat na de zege van zijn held Tom Boonen vol ongeloof op de knieën neerplofte, de Vlaamse leeuwvlaggetjes wapperend in zijn linkerhand. Beelden die de wereld rond gingen en sindsdien in zowat elk promofilmpje voor de Ronde van Vlaanderen dienst doen.Enkele dagen later kon Tjörven Cleenewerck, want zo heette de elfjarige wielerfan uit Kuurne, zijn geluk al helemaal niet op, want Boonen himself nodigde Tjörven uit voor een ontmoeting tijdens een persconferentie. Een droom die werkelijkheid werd. Wie weet krijgt de Ronde daardoor dit jaar een pak copy cats te verwerken... (MS) De euforie van kleine Tjörven:De reactie van Boonen nadien bij Karl Vannieuwkerke in de studio:De beklijvende laatste kilometers van de RvV 2012, de sprint van Boonen, Pozzato en Ballan: