De Russische atleten op de Spelen mogen daardoor niet onder eigen vlag het stadion binnentreden voor de slotceremonie. Eerder gaf het Uitvoerend Comité van het IOC daarover al een negatief advies.

Als gevolg van het dopingschandaal van de Winterspelen van 2014 in Sotsji is Rusland momenteel geschorst, maar in Zuid-Korea mochten er wel 168 olympische atleten uit Rusland (OAR) in competitie treden. Daarvan liepen er inmiddels nog eens twee tegen de dopinglamp en dat bleek voor het Uitvoerend Comité de druppel te zijn.

Over het ongedaan maken van de Russische schorsing kan er volgens het IOC enkel gepraat worden als de overige in Pyeongchang uitgevoerde dopingtesten bij Russische atleten negatief blijken te zijn.

De Russische atleten op de Spelen mogen daardoor niet onder eigen vlag het stadion binnentreden voor de slotceremonie. Eerder gaf het Uitvoerend Comité van het IOC daarover al een negatief advies. Als gevolg van het dopingschandaal van de Winterspelen van 2014 in Sotsji is Rusland momenteel geschorst, maar in Zuid-Korea mochten er wel 168 olympische atleten uit Rusland (OAR) in competitie treden. Daarvan liepen er inmiddels nog eens twee tegen de dopinglamp en dat bleek voor het Uitvoerend Comité de druppel te zijn. Over het ongedaan maken van de Russische schorsing kan er volgens het IOC enkel gepraat worden als de overige in Pyeongchang uitgevoerde dopingtesten bij Russische atleten negatief blijken te zijn.