Rusland blijft ook geschorst voor de slotceremonie van de Olympische Winterspelen

25/02/18 om 04:41 - Bijgewerkt om 04:41

Bron: Belga

Rusland blijft zondag geschorst voor de slotceremonie van de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, zo heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist.

Rusland blijft ook geschorst voor de slotceremonie van de Olympische Winterspelen

De Russische kunstschaatsers Evgenia Tarasova en Vladimir Morozov tijdens een Olympisch evenement, 25 februari 2018. © AFP

De Russische atleten op de Spelen mogen daardoor niet onder eigen vlag het stadion binnentreden voor de slotceremonie. Eerder gaf het Uitvoerend Comité van het IOC daarover al een negatief advies.

Als gevolg van het dopingschandaal van de Winterspelen van 2014 in Sotsji is Rusland momenteel geschorst, maar in Zuid-Korea mochten er wel 168 olympische atleten uit Rusland (OAR) in competitie treden. Daarvan liepen er inmiddels nog eens twee tegen de dopinglamp en dat bleek voor het Uitvoerend Comité de druppel te zijn.

Over het ongedaan maken van de Russische schorsing kan er volgens het IOC enkel gepraat worden als de overige in Pyeongchang uitgevoerde dopingtesten bij Russische atleten negatief blijken te zijn.

Onze partners