Sao Paolo: Gewonden, traangas en rubberen kogels bij rellen net voor aftrap WK

© BELGA
Simon Demeulemeester

De aftrap van het WK in Brazilië wordt straks gegeven in Sao Paolo. Daar zijn bij rellen verschillende gewonden gevallen.

Vanavond wordt het grootste voetbalfeest ter wereld afgetrapt in Sao Paolo, Brazilië. Niet alle Brazilianen zijn echter in feeststemming. Velen protesteren tegen wat zij verspilling van schaars geld vinden.

Bij de schermutselingen tussen WK-tegenstanders en de politie zijn volgens lokale media verschillende gewonden gevallen. Er raakten ook twee journalisten van CNN gewond, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender via Twitter. Drie mensen werden opgepakt.

Gemaskerde betogers hebben bij het anti-WK-protest brandende wegversperringen opgeworpen. Ze schopten verkeersborden om, rukten vuilnisbakken uit hun houders en staken het afval op straat in brand. Er werden ook stenen naar de agenten gegooid.

De politie probeert de betogers met traangas en rubberkogels uit elkaar te drijven. De demonstranten waren samengekomen aan de metrohalte Carrao, in het oosten van Sao Paulo, op een tiental kilometer van de Arena Corinthians, het stadion waar donderdagavond de openingswedstrijd Brazilië-Kroatië gespeeld wordt. De betogers wilden een belangrijke toegangsweg naar dat stadion blokkeren, maar de politie heeft dat verhinderd. Afhankelijk van de bron nemen 50 tot 300 mensen deel aan de protestactie.

Bekijk meer video’s op

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content