Seraing houdt RWDM af en verzekert zich van verlengd verblijf in 1A

© belga

Seraing heeft zich zaterdagavond van het behoud verzekerd in de Jupiler Pro League. De Luikenaars, die de reguliere competitie in 1A op de voorlaatste plaats hadden afgesloten, hadden in de terugwedstrijd van de barrages om een plaats in 1A genoeg aan een scoreloos gelijkspel tegen RWDM, de nummer twee van afgelopen seizoen uit 1B.

De Luikenaars hadden vorig weekend de heenwedstrijd in Sint-Jans-Molenbeek met het kleinste verschil (0-1) gewonnen. In het Brusselse Edmond Machtensstadion scoorde clubtopschutter Georges Mikautadze toen op slag van rusten de enige treffer van de wedstrijd.

Na 65 minuten werd Igor De Camargo bij RWDM naar de kant gehaald voor voormalig jeugdinternational Obbi Oulare en zo kwam er een einde aan de carrière van de negenvoudige Rode Duivel. Vijf minuten voordien had de Braziliaanse Belg op aangeven van Kylian Hazard de kans bij uitstek op de 0-1 laten liggen.

Na afloop van het duel bestormden de fans het speelveld in het Stade du Pairay en daarbij kwam het tot opstootjes met bezoekende supporters, zo blijkt uit de eerste beelden. Toegesnelde stewards probeerden de gemoederen te bedaren.

Partner Content