Eléonor Sana, die gegidst werd door haar zus Chloé op de olympische piste van Jeongseon, schreef Belgische skigeschiedenis. Ze is de eerste vrouw die ons land een medaille schenkt op de Paralympische Winterspelen.

Voor de enige medaille die ons land tot dusver had gewonnen, moeten we terug naar Lillehammer in 1994. Toen won Willy Mercier een bronzen medaille in de super-G.

Eleonor Sana, twintig jaar jong, treedt in Pyeongchang ook aan in de slalom, de reuzenslalom, de super-G en de super-combiné.

Eléonor Sana, die gegidst werd door haar zus Chloé op de olympische piste van Jeongseon, schreef Belgische skigeschiedenis. Ze is de eerste vrouw die ons land een medaille schenkt op de Paralympische Winterspelen. Voor de enige medaille die ons land tot dusver had gewonnen, moeten we terug naar Lillehammer in 1994. Toen won Willy Mercier een bronzen medaille in de super-G. Eleonor Sana, twintig jaar jong, treedt in Pyeongchang ook aan in de slalom, de reuzenslalom, de super-G en de super-combiné.