Het stond na een half uur al 0-2 voor Salzburg op het veld van Ajax Amsterdam. De Nederlanders werden volledig overdonderd door het offensieve voetbal en de hoge pressing van de Oostenrijkse competitieleider. In de 33ste minuut achtte Jonathan Soriano zijn moment gekomen: de Spaanse spits kreeg de bal aan de middenlijn toegespeeld, controleerde hem en knalde meteen op doel. Een totaal verraste doelman Jasper Cillissen kon enkel maar hulpeloos naar de bal graaien. "Voor zo'n goal kan je alleen maar klappen", zei Ajax-middenvelder Daley Blind nadien.

Soriano had eerder al de score geopend op strafschop. Geen evidentie want de spits slaagde er ooit in het wereldnieuws te halen met één van de slechtst getrapte penalty's ooit. Jammer voor hem zijn die beelden ook nog te vinden op het internet...

Misschien doet de naam Soriano om nog een andere reden een belletje rinkelen. Drie jaar geleden stond hij op het scoutingslijstje van zowel AA Gent, Club Brugge als Anderlecht. Tot een overgang kwam het evenwel nooit en Club Brugge koos uiteindelijk voor diens ploeggenoot Víctor Vázquez.

Soriano (28) werd opgeleid bij Espanyol, maar verkaste in 2009 naar grote broer FC Barcelona waar hij voornamelijk in het B-elftal speelde. Met 32 goals kroonde hij zich in 2011 tot topschutter van de Segunda A. Nadien vertrok hij voor 800.000 euro naar Red Bull Salzburg.

Het stond na een half uur al 0-2 voor Salzburg op het veld van Ajax Amsterdam. De Nederlanders werden volledig overdonderd door het offensieve voetbal en de hoge pressing van de Oostenrijkse competitieleider. In de 33ste minuut achtte Jonathan Soriano zijn moment gekomen: de Spaanse spits kreeg de bal aan de middenlijn toegespeeld, controleerde hem en knalde meteen op doel. Een totaal verraste doelman Jasper Cillissen kon enkel maar hulpeloos naar de bal graaien. "Voor zo'n goal kan je alleen maar klappen", zei Ajax-middenvelder Daley Blind nadien.Soriano had eerder al de score geopend op strafschop. Geen evidentie want de spits slaagde er ooit in het wereldnieuws te halen met één van de slechtst getrapte penalty's ooit. Jammer voor hem zijn die beelden ook nog te vinden op het internet...Misschien doet de naam Soriano om nog een andere reden een belletje rinkelen. Drie jaar geleden stond hij op het scoutingslijstje van zowel AA Gent, Club Brugge als Anderlecht. Tot een overgang kwam het evenwel nooit en Club Brugge koos uiteindelijk voor diens ploeggenoot Víctor Vázquez. Soriano (28) werd opgeleid bij Espanyol, maar verkaste in 2009 naar grote broer FC Barcelona waar hij voornamelijk in het B-elftal speelde. Met 32 goals kroonde hij zich in 2011 tot topschutter van de Segunda A. Nadien vertrok hij voor 800.000 euro naar Red Bull Salzburg.