Het Amerikaans Olympisch Comité (USOC) stuurt in totaal 530 atleten naar Londen. Op de lijst staan 269 vrouwen tegenover 261 mannen.

De Amerikanen zijn vertegenwoordigd in 25 van de 26 sporten op de Spelen; enkel in het handbal zijn ze afwezig. Iets minder dan de helft van de atleten, meer bepaald 228, heeft al eerder deelgenomen aan de Spelen, en 76 onder hen werden reeds olympisch kampioen. Tot de geselecteerden behoren onder anderen zwemkampioenen Michael Phelps en Natalie Coughlin.

Mijlpaal voor vrouwen Recent verklaarde ook Saoedi-Arabië bereid te zijn om, onder voorwaarden, voor het eerst in de geschiedenis vrouwen naar de Spelen te laten gaan, maar het wordt nog zoeken naar een Saoedische die zich ook weet te plaatsen voor Londen 2012.

Saoedi-Arabië, Qatar en Brunei zijn de enige landen die nog nooit vrouwelijke atleten hebben afgevaardigd voor de Spelen. Qatar heeft ondertussen wel al vier atletes geselecteerd voor Londen. (KVDA)

Het Amerikaans Olympisch Comité (USOC) stuurt in totaal 530 atleten naar Londen. Op de lijst staan 269 vrouwen tegenover 261 mannen. De Amerikanen zijn vertegenwoordigd in 25 van de 26 sporten op de Spelen; enkel in het handbal zijn ze afwezig. Iets minder dan de helft van de atleten, meer bepaald 228, heeft al eerder deelgenomen aan de Spelen, en 76 onder hen werden reeds olympisch kampioen. Tot de geselecteerden behoren onder anderen zwemkampioenen Michael Phelps en Natalie Coughlin. Mijlpaal voor vrouwen Recent verklaarde ook Saoedi-Arabië bereid te zijn om, onder voorwaarden, voor het eerst in de geschiedenis vrouwen naar de Spelen te laten gaan, maar het wordt nog zoeken naar een Saoedische die zich ook weet te plaatsen voor Londen 2012. Saoedi-Arabië, Qatar en Brunei zijn de enige landen die nog nooit vrouwelijke atleten hebben afgevaardigd voor de Spelen. Qatar heeft ondertussen wel al vier atletes geselecteerd voor Londen. (KVDA)