"Een twitteraar onthulde dat Ryan Giggs een geheime affaire zou hebben met een voormalige Miss Wales. Tot die tijd had Giggs de reputatie van een echte family man. Dat bleek achteraf deels te kloppen, want hij deed het acht jaar lang ook met zijn schoonzus."

Wie dacht dat uroloog Mels van Driel met zijn boek een wetenschappelijk traktaat over de relatie tussen sport en seks schreef, slaat de bal - of in dit geval: de ballen - helemaal mis.

Sport & seks - Het spel en de knikkers is een bont allegaartje van al dan niet uit de lucht gegrepen anekdotes, ronduit platte verhalen, interessante citaten en mooie gedichten, hier en daar overgoten met een vleugje wetenschap. De toon is - soms ondraaglijk - licht. Toch kom je als lezer nog wat te weten.

Of wist u dat vrouwelijke incontinentie bij gewichtheffen schering en inslag is en dat Pietro Caucchioli in de Giro ooit met een erectie over de streep reed? Kortom: een ideaal opwarmertje voor de lach- of eventueel andere spieren. (SVH)

'Sport & seks - Het spel en de knikkers', Mels van Driel, De Arbeiderspers, 332 blz., 24,95 euro.

"Een twitteraar onthulde dat Ryan Giggs een geheime affaire zou hebben met een voormalige Miss Wales. Tot die tijd had Giggs de reputatie van een echte family man. Dat bleek achteraf deels te kloppen, want hij deed het acht jaar lang ook met zijn schoonzus." Wie dacht dat uroloog Mels van Driel met zijn boek een wetenschappelijk traktaat over de relatie tussen sport en seks schreef, slaat de bal - of in dit geval: de ballen - helemaal mis. Sport & seks - Het spel en de knikkers is een bont allegaartje van al dan niet uit de lucht gegrepen anekdotes, ronduit platte verhalen, interessante citaten en mooie gedichten, hier en daar overgoten met een vleugje wetenschap. De toon is - soms ondraaglijk - licht. Toch kom je als lezer nog wat te weten. Of wist u dat vrouwelijke incontinentie bij gewichtheffen schering en inslag is en dat Pietro Caucchioli in de Giro ooit met een erectie over de streep reed? Kortom: een ideaal opwarmertje voor de lach- of eventueel andere spieren. (SVH) 'Sport & seks - Het spel en de knikkers', Mels van Driel, De Arbeiderspers, 332 blz., 24,95 euro.