Bezoekers van Sportmagazine.be hebben ruiter Philippe Le Jeune verkozen tot Sporter van het Jaar.

Le Jeune had maandagochtend meer dan 1.300 stemmen achter zijn naam.

De Brusselaar gaat daarmee tennister Kim Clijsters (81 stemmen) - die zondag in Oostende voor het tweede jaar op rij tot Sportvrouw van het Jaar werd uitgeroepen - en atleet Kevin Borlée (31 stemmen) ruim vooraf.

Le Jeune werd in 2010 in het Amerikaanse Lexington wereldkampioen jumping met zijn paard Vigo d'Arsouilles. In de finale maakte hij zelfs geen enkele fout. Eerder had Le Jeune met België al brons behaald in het landenklassement.

Bezoekers van Sportmagazine.be hebben ruiter Philippe Le Jeune verkozen tot Sporter van het Jaar. Le Jeune had maandagochtend meer dan 1.300 stemmen achter zijn naam. De Brusselaar gaat daarmee tennister Kim Clijsters (81 stemmen) - die zondag in Oostende voor het tweede jaar op rij tot Sportvrouw van het Jaar werd uitgeroepen - en atleet Kevin Borlée (31 stemmen) ruim vooraf. Le Jeune werd in 2010 in het Amerikaanse Lexington wereldkampioen jumping met zijn paard Vigo d'Arsouilles. In de finale maakte hij zelfs geen enkele fout. Eerder had Le Jeune met België al brons behaald in het landenklassement.