Het einde van het voetbalseizoen nadert, dat geldt voor zowat alle Europese competities. Dat betekent ook weer een periode van afscheid nemen. Zoals David Beckham die bij PSG aankondigde op 38-jarige leeftijd te stoppen als profvoetballer. Of zoals vorig weekend Marius Ebbers bij Sankt Pauli.

De 34-jarige spits speelde sinds 2008 voor de Duitse tweedeklasser en kwam in april vorig jaar in het wereldnieuws door zijn fair play gedrag tijdens een belangrijke wedstrijd tegen Union Berlijn. Bij een 1-1 stand maakte hij een doelpunt met de hand: 2-1, want de scheidsrechter had niets fout gezien. Maar Ebbers bekende meteen zijn handsspel bij de scheidsrechter en de goal werd alsnog afgekeurd. De spits kreeg er dat seizoen de DFB Fair Play Award voor.

Afgelopen weekend kondigde Ebbers zijn afscheid aan bij St Pauli. Hij had daarbij een speciale vraag naar de supporters toe: breng zoveel mogelijk knuffelberen mee en gooi ze allemaal op het veld. Met de oogst zou hij dan naar een kinderziekenhuis trekken. Het resultaat van die warme oproep zie je hier op de foto's en het filmpje -gemaakt door Onze Man ter plaatse- hieronder. Het bewijs dat er in het topvoetbal wel degelijk plaats is voor barmhartigheid en goedbedoeld sentiment. Sankt Pauli, een voorbeeld voor velen. (MS/JV)

De beelden:

Het einde van het voetbalseizoen nadert, dat geldt voor zowat alle Europese competities. Dat betekent ook weer een periode van afscheid nemen. Zoals David Beckham die bij PSG aankondigde op 38-jarige leeftijd te stoppen als profvoetballer. Of zoals vorig weekend Marius Ebbers bij Sankt Pauli. De 34-jarige spits speelde sinds 2008 voor de Duitse tweedeklasser en kwam in april vorig jaar in het wereldnieuws door zijn fair play gedrag tijdens een belangrijke wedstrijd tegen Union Berlijn. Bij een 1-1 stand maakte hij een doelpunt met de hand: 2-1, want de scheidsrechter had niets fout gezien. Maar Ebbers bekende meteen zijn handsspel bij de scheidsrechter en de goal werd alsnog afgekeurd. De spits kreeg er dat seizoen de DFB Fair Play Award voor. Afgelopen weekend kondigde Ebbers zijn afscheid aan bij St Pauli. Hij had daarbij een speciale vraag naar de supporters toe: breng zoveel mogelijk knuffelberen mee en gooi ze allemaal op het veld. Met de oogst zou hij dan naar een kinderziekenhuis trekken. Het resultaat van die warme oproep zie je hier op de foto's en het filmpje -gemaakt door Onze Man ter plaatse- hieronder. Het bewijs dat er in het topvoetbal wel degelijk plaats is voor barmhartigheid en goedbedoeld sentiment. Sankt Pauli, een voorbeeld voor velen. (MS/JV) De beelden: