Standard begint competitie met 0-1 nederlaag tegen Zulte Waregem

(Belga) Standard is met een 0-1 nederlaag tegen Zulte Waregem aan de competitie begonnen. De Fransman Franck Berrier nekte zijn ex-team in de negende minuut, op een voorzet van Mbaye Leye, net als Berrier een ex-speler van Standard. Voor Standard was het de eerste officiële wedstrijd onder de Nederlandse trainer Ron Jans.

AA Gent hield de drie punten wel thuis. Het versloeg Lierse met 2-0. De Israëliër Shlomi Arbeitman scoorde beide doelpunten, één voor (19e) en één na (77e) de rust. Zaterdag won Club Brugge met 3-1 van Waasland-Beveren, Bergen met 5-2 van Oud-Heverlee Leuven, KV Mechelen met 4-2 van Charleroi, Lokeren met 2-4 op Beerschot en speelde KV Kortrijk 1-1 gelijk tegen landskampioen RSC Anderlecht. Zondagavond staat nog Racing Genk – Cercle Brugge op het programma. (BRUNO FAHY)