Standard gaat onderuit tegen tien Kortrijk-spelers

(Belga) In de laatste wedstrijd van de negende speeldag in de hoogste voetbalklasse heeft KV Kortrijk zondagavond met 2-1 gewonnen van Standard. De thuisploeg speelde nochtans een helft met een man minder.

Zukanovic bracht Kortrijk na 9 minuten op voorsprong maar werd kort voor de rust de anti-held toen hij van het veld werd gestuurd met rood. Hij sloeg de bal immers met de hand weg in het strafschopgebied. Gonzalez maakte van op de stip gelijk. Ondanks de man minder kwam Kortrijk halfweg de tweede periode weer op voorsprong langs Chavarria (2-1). De Rouches probeerden nog de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet. In de stand wipt Kortrijk naar de zesde plaats met 14 punten, zeven minder dan leider Club Brugge. Standard is pas twaalfde met 10 op 27. (KURT DESPLENTER)