Lebrun was de eerste Belgische die in competitie kwam op de 100 meter schoolslag (SB9), haar favoriete wedstrijd. Nadat ze in de reeksen haar persoonlijk record verpulverde (1:18.45), zwom ze naar het brons in haar eerste WK-finale. Met een chrono van 1:18.90 mocht ze mee op het podium met de Nederlandse Lisa Kruger en de Australische Keira Stephens.

De zwemster van Sankt Vith opent met haar bronzen plak de medailleteller voor Paralympic Team Belgium. Het is de eerste Belgische medaille in het G-zwemmen sinds de wereldkampioenschappen in 2017. Toen wonnen Aymeric Parmentier, Céline Deleuze en Yannick Vandeput drie bronzen medailles.

'Ik had het ergens wel verwacht gezien de goede voorbereiding, maar ik ben super tevreden dat ik met die tijd mijn persoonlijk record verbeter', reageerde de 17-jarige Lebrun. 'Ik kon me kwalificeren voor de finale en dat was mijn belangrijkste doel voor dit WK, dus ik was al tevreden met die kwalificatie maar nu behaalde ik zelfs een bronzen medaille. Dus ik ben erg tevreden en trots op mijn prestatie.'

Aymeric Parmentier en Sam De Visser komen op respectievelijk dinsdag en donderdag voor het eerst in actie. Morgen/maandag is Tatyana Lebrun opnieuw aan zet in de 200 meter wisselslag (SM10).

Lebrun was de eerste Belgische die in competitie kwam op de 100 meter schoolslag (SB9), haar favoriete wedstrijd. Nadat ze in de reeksen haar persoonlijk record verpulverde (1:18.45), zwom ze naar het brons in haar eerste WK-finale. Met een chrono van 1:18.90 mocht ze mee op het podium met de Nederlandse Lisa Kruger en de Australische Keira Stephens. De zwemster van Sankt Vith opent met haar bronzen plak de medailleteller voor Paralympic Team Belgium. Het is de eerste Belgische medaille in het G-zwemmen sinds de wereldkampioenschappen in 2017. Toen wonnen Aymeric Parmentier, Céline Deleuze en Yannick Vandeput drie bronzen medailles. 'Ik had het ergens wel verwacht gezien de goede voorbereiding, maar ik ben super tevreden dat ik met die tijd mijn persoonlijk record verbeter', reageerde de 17-jarige Lebrun. 'Ik kon me kwalificeren voor de finale en dat was mijn belangrijkste doel voor dit WK, dus ik was al tevreden met die kwalificatie maar nu behaalde ik zelfs een bronzen medaille. Dus ik ben erg tevreden en trots op mijn prestatie.' Aymeric Parmentier en Sam De Visser komen op respectievelijk dinsdag en donderdag voor het eerst in actie. Morgen/maandag is Tatyana Lebrun opnieuw aan zet in de 200 meter wisselslag (SM10).