Naomi Osaka, één van de boegbeelden van deze Olympische Spelen, heeft de achtste finales van het tennistoernooi niet overleefd. De 23-jarige Japanse verloor dinsdag in het Ariake Tennis Park in Tokio na één uur en tien minuten tennis in twee sets van de Tsjechische Marketa Vondrousova. En ook voor Van Uytvanck was de derde ronde het eindpunt.

Alison Van Uytvanck (WTA 59) heeft maandag de derde ronde (achtste finales) bereikt op het olympisch tennistoernooi in Tokio. De 27-jarige Vlaams-Brabantse haalde het na een veldslag van twee uur en twaalf minuten tennis in drie sets (5-7, 6-3 en 6-0) van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 13), het tiende reekshoofd.

David Goffin (ATP 20) neemt niet deel aan de Olympische Spelen van Tokio, die komende week vrijdag van start gaan in de Japanse hoofdstad, zo bevestigde zijn manager Martin Roux dinsdag aan persagentschap Belga. Onze landgenoot heeft vanwege zijn enkelkwetsuur de training nog steeds niet volledig hervat en mikt op een rentree in augustus, in de Verenigde Staten.