Eerste grandslamoverwinning geeft Joran Vliegen 'ongelooflijk gevoel'

Joran Vliegen (ATP-85) was woensdag misschien wel de gelukkigste Belg op Roland-Garros. Samen met zijn Kazachse partner Mikhail Kukushkin speelde hij zijn allereerste wedstrijd op een Grand Slam en won hij die ook. Het duo klopte de Moldaviër Radu Albot en de Tunesiër Malek Jaziri met 6-3, 3-6 en 6-4.

Knack
Uit het magazine

Het breekpunt van Alison Van Uytvanck: 'Serena is te kloppen'

Jef Van Baelen

Ze werd te licht bevonden voor de topsportschool. Van gravel houdt ze niet. En toch stond Alison Van Uytvanck in 2015 in de kwartfinale van Roland Garros, het grandslamtoernooi waarop ze dit weekend weer aantreedt. 'Niemand binnen het Belgische tennis dacht dat het zou lukken. Mijn ouders geloofden in mij, meer dan ikzelf. '

Bij de start van Roland Garros: waarom Djokovic dweept met visualisatie

Novak Djokovic, nummer 1 in het mannentennis, kan op Roland Garros zijn vierde opeenvolgende grandslamtoernooi winnen. De 32-jarige Serviër, die een jaar geleden was weggezakt tot op plaats 22 op de wereldranglijst, schreef ook zijn opmerkelijke comeback toe aan de kracht van visualisatie. Wat is het en hoe werkt het? Drie vragen aan mental coach Koenraad Rau van Greater Potentials .

Alison Van Uytvanck verlengt haar titel op WTA-toernooi Boedapest

De Belgische Alison Van Uytvanck (WTA-50) heeft zondag haar titel op het WTA-toernooi in Boedapest met succes verdedigd. Het Belgische topreekshoofd nam in de finale in drie sets de maat van de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-81). Voor Van Uytvanck is het de vierde WTA-overwinning in evenveel finales.