De Serviër Novak Djokovic (ATP 3) heeft zondag voor de zevende keer de titel gegrepen op het grandslamtoernooi van Wimbledon. In de finale was hij na iets meer dan 3 uur tennissen te sterk voor de Australische toernooirevelatie en woelwater Nick Kyrgios (ATP 40): 4-6, 6-3, 6-4 en 7-6 (7/3) waren de setstanden.

Elise Mertens speelt vandaag/zondag aan de zijde van de Chinese Shuai Zhang de finale van het dubbelspel op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Mertens (WTA 1 dubbel) en Zhang (WTA 4 dubbel) vormen in Londen het topreekshoofd. In de finale wachten de Tsjechische tweede reekshoofden Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.

Elise Mertens plaatste zich vrijdag aan de zijde van de Chinese Shuai Zhang voor de finale van het dubbelspel op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Mertens versloeg in de halve finales op het Londense gras de Amerikaanse tandem Danielle Collins/Desirae Krawczyk in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 44 minuten. "Ik ben erg enthousiast om hier weer in een finale te staan", reageerde de Limburgse.

Drie jaar na zijn laatste kwartfinale in een grandslamtoernooi staat hij opnieuw tussen de beste acht spelers van Wimbledon. En dat na jaren van vertwijfeling en slechte resultaten. Marc De Hous, commentator bij Eurosport en ex-coach van Kim Clijsters, analyseert de comeback van de beste Belgische tennisser aller tijden.

Elise Mertens (WTA 31) is er zondag niet in geslaagd voor het eerst de kwartfinales te bereiken op Wimbledon. Ze verloor in de vierde ronde met 7-6 (11/9) en 6-4 van de Tunesische Ons Jabeur, het derde reekshoofd.