David Goffin (ATP 47) heeft zich vandaag geplaatst voor de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi in Monte Carlo. De Luikenaar versloeg na twee uur en drie minuten spelen de Brit Daniel Evans (ATP 27) in twee sets (7-6 (7/3) en 6-2).

Kim Clijsters zet een punt achter haar tenniscomeback. Dat heeft de 38-jarige Limburgse dinsdag via de sociale media bekendgemaakt. Clijsters kondigde in september 2019 een nieuwe comeback aan, maar die kwam - door enkele blessures en de coronapandemie - nooit echt van de grond.

'We kregen geen constante in ons spel, er waren te veel hoogtes en laagtes', verklaarde Elise Mertens nadat ze zondag in Miami (8.584.055 dollar) in de finale van het dubbelspel samen met de Russische Veronika Kudermetova met 7-6 (7/3) en 7-5 de duimen had moeten leggen voor de Russische Vera Zvonareva en de Duitse Laura Siegemund.

De Wit-Russische tennisster Victoria Azarenka (WTA 16) heeft zich verontschuldigd voor haar opmerkelijke opgave in de 16e finale van het WTA 1000-toernooi in Miami tegen de 16-jarige Tsjechische Linda Fruhvirtova (WTA 279). De 32-jarige Azarenka is naar eigen zeggen toe aan 'een pauze' na enkele 'extreem stresserende weken'.

Novak Djokovic moet definitief een kruis maken over de ATP-toernooien van Indian Wells en Miami. De Servische nummer 2 van de wereld, die niet is gevaccineerd tegen het coronavirus, kan om die reden in de Verenigde Staten geen wedstrijden afwerken. Dat heeft Djokovic woensdag op de sociale media gemeld.