Elise Mertens (WTA 21) heeft België zaterdag in de eerste ronde (kwartfinale) van de Fed Cup tegen Frankrijk niet op gelijke hoogte kunnen brengen. Op het hardcourt van de Luikse Country Hall verloor de Limburgse toch wel wat verrassend van Alizé Cornet (WTA 51) in twee sets: 7-6 (8/6) en 6-2. De partij duurde 2 uur en 9 minuten. Frankrijk leidt nu met 2-0, België balanceert dus op de rand van de exit.

Eerder zaterdag moest Alison Van Uytvanck (WTA 50) tegen Caroline Garcia (WTA 19) de wet van de sterkste ondergaan. De Française won in drie sets: 7-6 (7/2), 4-6 en 6-2.

Zondag staan nog twee enkelpartijen op het programma, gevolgd door een eventueel beslissend dubbel. Mertens opent tegen Garcia, waarna Van Uytvanck Cornet treft. Kirsten Flipkens (WTA 53) en Ysaline Bonaventure (WTA 134) dubbelen dan tegen Pauline Parmentier (WTA 55) en Fiona Ferro (WTA 103). Beide kapiteins kunnen hun opstelling wel nog tot een uur voor de wedstrijd veranderen.

België moet al die partijen winnen om door te stoten. De winnaar van het duel tussen België en Frankrijk neemt het tijdens het weekend van 20 en 21 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Roemenië en Tsjechië, die in Ostrava op de agenda staat. Na twee duels houden beide landen mekaar in evenwicht (1-1).

Elise Mertens (WTA 21) heeft België zaterdag in de eerste ronde (kwartfinale) van de Fed Cup tegen Frankrijk niet op gelijke hoogte kunnen brengen. Op het hardcourt van de Luikse Country Hall verloor de Limburgse toch wel wat verrassend van Alizé Cornet (WTA 51) in twee sets: 7-6 (8/6) en 6-2. De partij duurde 2 uur en 9 minuten. Frankrijk leidt nu met 2-0, België balanceert dus op de rand van de exit.Eerder zaterdag moest Alison Van Uytvanck (WTA 50) tegen Caroline Garcia (WTA 19) de wet van de sterkste ondergaan. De Française won in drie sets: 7-6 (7/2), 4-6 en 6-2. Zondag staan nog twee enkelpartijen op het programma, gevolgd door een eventueel beslissend dubbel. Mertens opent tegen Garcia, waarna Van Uytvanck Cornet treft. Kirsten Flipkens (WTA 53) en Ysaline Bonaventure (WTA 134) dubbelen dan tegen Pauline Parmentier (WTA 55) en Fiona Ferro (WTA 103). Beide kapiteins kunnen hun opstelling wel nog tot een uur voor de wedstrijd veranderen. België moet al die partijen winnen om door te stoten. De winnaar van het duel tussen België en Frankrijk neemt het tijdens het weekend van 20 en 21 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Roemenië en Tsjechië, die in Ostrava op de agenda staat. Na twee duels houden beide landen mekaar in evenwicht (1-1).