Dat bevestigen Tennis Vlaanderen en de Internationale Tennis Federatie (ITF). Voor de finale mocht de Vlaamse vleugel van de tennisbond een locatie aanduiden, in de vorige ronde was dat de Franstalige vleugel. In Vorst Nationaal bedroeg de capaciteit bij de halve finale van afgelopen weekend 8000 plaatsen.

Tickets worden vanaf vrijdag 2 oktober te koop aangeboden via www.tennisvlaanderen.be/daviscup.

'De wedstrijden zullen plaatsvinden in de grootste hal van Flanders Expo (hal 1)', aldus Dirk De Maeseneer, de voorzitter van Tennis Vlaanderen. 'Daarnaast staan eveneens de zeven aanpalende hallen ter beschikking voor een Tennis Village voor de supporters, VIP Hospitality, perscentrum, officials, team lounges, organisatie en dergelijke meer', klinkt het.

Er waren drie locaties voorgesteld. Zo had de ITF de keuze tussen Hal 1 van Flanders Expo in Gent, Paleis 12 van Brussels Expo of een 'outdoor-locatie' in Antwerpen. Dat Flanders Expo het pleit zou halen, werd al maandag gesuggereerd door namen uit de tenniswereld en zelfs BBC Sport, maar pas woensdag kwam de officiële bevestiging.

'Dat zo'n unieke en historische gebeurtenis in onze stad plaatsvindt, is natuurlijk fantastisch nieuws voor Gent en de Gentenaars', meldt de Gentse burgemeester Daniël Termont. 'Na de titel van de Buffalo's en de wedstrijden in de Champions League, nu dit... We gaan uiteraard ons beste beentje voorzetten om er een onvergetelijk evenement van te maken. Dit wordt weer formidabele stadspromotie!'

Zondag bezorgde Steve Darcis België voor het eerst sinds 1904 een ticket voor de finale van de Wereldgroep in de Davis Cup. In Vorst Nationaal won de Luikenaar de vijfde en beslissende wedstrijd tegen Argentinië in vier sets met 6-4, 2-6, 7-5 en 7-6 (7/3) van Federico Delbonis. In de finale wacht het Groot-Brittannië van Andy Murray. De Britten mikken op een tiende titel, een eerste sinds 1936. Ze staan voor het eerst in de finale sinds 1978.

Volgens de Belgische kapitein Johan Van Herck is België alvast zeker niet kansloos in de eindstrijd. 'Wij Belgen hebben het thuisvoordeel. Met de keuze van de ondergrond, een zinderend thuispubliek, en spelers die hun programma opmaken in functie van deze finale, hebben we drie belangrijke troeven in handen. We hebben het voorbije duel gezien wat dat met een ploeg kan doen. Laat mij duidelijk zijn: we hebben een zeer sterk team en gaan voluit voor de overwinning en die Davis Cup-beker! The best is yet to come', stelt Van Herck. (Belga/GF/KVDA)

Dat bevestigen Tennis Vlaanderen en de Internationale Tennis Federatie (ITF). Voor de finale mocht de Vlaamse vleugel van de tennisbond een locatie aanduiden, in de vorige ronde was dat de Franstalige vleugel. In Vorst Nationaal bedroeg de capaciteit bij de halve finale van afgelopen weekend 8000 plaatsen.Tickets worden vanaf vrijdag 2 oktober te koop aangeboden via www.tennisvlaanderen.be/daviscup.'De wedstrijden zullen plaatsvinden in de grootste hal van Flanders Expo (hal 1)', aldus Dirk De Maeseneer, de voorzitter van Tennis Vlaanderen. 'Daarnaast staan eveneens de zeven aanpalende hallen ter beschikking voor een Tennis Village voor de supporters, VIP Hospitality, perscentrum, officials, team lounges, organisatie en dergelijke meer', klinkt het. Er waren drie locaties voorgesteld. Zo had de ITF de keuze tussen Hal 1 van Flanders Expo in Gent, Paleis 12 van Brussels Expo of een 'outdoor-locatie' in Antwerpen. Dat Flanders Expo het pleit zou halen, werd al maandag gesuggereerd door namen uit de tenniswereld en zelfs BBC Sport, maar pas woensdag kwam de officiële bevestiging. 'Dat zo'n unieke en historische gebeurtenis in onze stad plaatsvindt, is natuurlijk fantastisch nieuws voor Gent en de Gentenaars', meldt de Gentse burgemeester Daniël Termont. 'Na de titel van de Buffalo's en de wedstrijden in de Champions League, nu dit... We gaan uiteraard ons beste beentje voorzetten om er een onvergetelijk evenement van te maken. Dit wordt weer formidabele stadspromotie!' Zondag bezorgde Steve Darcis België voor het eerst sinds 1904 een ticket voor de finale van de Wereldgroep in de Davis Cup. In Vorst Nationaal won de Luikenaar de vijfde en beslissende wedstrijd tegen Argentinië in vier sets met 6-4, 2-6, 7-5 en 7-6 (7/3) van Federico Delbonis. In de finale wacht het Groot-Brittannië van Andy Murray. De Britten mikken op een tiende titel, een eerste sinds 1936. Ze staan voor het eerst in de finale sinds 1978. Volgens de Belgische kapitein Johan Van Herck is België alvast zeker niet kansloos in de eindstrijd. 'Wij Belgen hebben het thuisvoordeel. Met de keuze van de ondergrond, een zinderend thuispubliek, en spelers die hun programma opmaken in functie van deze finale, hebben we drie belangrijke troeven in handen. We hebben het voorbije duel gezien wat dat met een ploeg kan doen. Laat mij duidelijk zijn: we hebben een zeer sterk team en gaan voluit voor de overwinning en die Davis Cup-beker! The best is yet to come', stelt Van Herck. (Belga/GF/KVDA)