Volgens 's werelds nummer vier in een interview met de BBC moeten spelers te vaak te veel wedstrijden in een te korte periode spelen. "We vragen niet veel. Een paar weken meer rust, wat minder toernooien op de kalender. Dat is toch niet onredelijk?"

"Een staking is niet uitgesloten. Ik heb al met heel wat spelers gepraat en we zijn niet bang om zo ver te gaan", verklaarde de 24-jarige Schot.

"Laat ons hopen dat het niet nodig is, maar dan moeten ze ons wel ernstig gaan nemen. Als we het er allemaal over eens zijn dat er iets moet veranderen, maar er gebeurt niets, dan is er actie nodig. We mogen toch wel inspraak hebben in onze sport en dat hebben we momenteel niet. We zullen binnenkort praten met de ATP (Association of Tennis Professionals) en ITF (International Tennis Federation). Misschien komen we tot een compromis. Indien niet, moeten we onze eisen op een andere manier kracht bijzetten."

Volgens ATP en ITF wordt er wel degelijk naar de spelers geluisterd en Murray geeft toe dat er ook wel hervormingen zijn. "Maar het gaat allemaal zo traag. Beslissingen die nu genomen worden, worden pas over vijf of zes jaar uitgevoerd. Maar dan zijn we allemaal met pensioen. Het is nu dat er iets moet veranderen." (Belga/TE)

Volgens 's werelds nummer vier in een interview met de BBC moeten spelers te vaak te veel wedstrijden in een te korte periode spelen. "We vragen niet veel. Een paar weken meer rust, wat minder toernooien op de kalender. Dat is toch niet onredelijk?" "Een staking is niet uitgesloten. Ik heb al met heel wat spelers gepraat en we zijn niet bang om zo ver te gaan", verklaarde de 24-jarige Schot. "Laat ons hopen dat het niet nodig is, maar dan moeten ze ons wel ernstig gaan nemen. Als we het er allemaal over eens zijn dat er iets moet veranderen, maar er gebeurt niets, dan is er actie nodig. We mogen toch wel inspraak hebben in onze sport en dat hebben we momenteel niet. We zullen binnenkort praten met de ATP (Association of Tennis Professionals) en ITF (International Tennis Federation). Misschien komen we tot een compromis. Indien niet, moeten we onze eisen op een andere manier kracht bijzetten." Volgens ATP en ITF wordt er wel degelijk naar de spelers geluisterd en Murray geeft toe dat er ook wel hervormingen zijn. "Maar het gaat allemaal zo traag. Beslissingen die nu genomen worden, worden pas over vijf of zes jaar uitgevoerd. Maar dan zijn we allemaal met pensioen. Het is nu dat er iets moet veranderen." (Belga/TE)