Twee dagen, langer heeft de euforie in de Britse tenniswereld niet geduurd, nadat Andy Murray Groot-Brittannië (bijna) in zijn eentje naar een tiende Daviscupoverwinning leidde. "Dit heeft niets met het beleid van de tennisfederatie te maken. Integendeel", zei de 28-jarige Schot, een dag nadat hij met zijn ploegmaats door premier David Cameron was ontvangen.

"Het heeft geen zin om met de topmensen van de federatie rond de tafel te zitten. Puur tijdverlies", aldus Murray, die in Oxshott - ten zuidwesten van Londen - woont, op amper een half uurtje rijden van het National Tennis Centre in Roehampton. "Meer dan 40 miljoen pond (54,3 miljoen euro, nvdr) gekost, maar het wordt amper gebruikt. Toen ik er onlangs was, viel mijn mond open. Zes indoorterreinen, maar ik was er helemaal alleen met mijn sparringpartner. In de gymzaal was er ook niemand. Onvoorstelbaar."

Hij vreest voor de toekomst van de Britse tennissport. "We hadden in het verleden altijd goede juniores, jongens én meisjes, die op de grand slams titels pakten. Die zijn er nu niet meer. Waar zouden ze het moeten leren?"

(Chris Tetaert)

Twee dagen, langer heeft de euforie in de Britse tenniswereld niet geduurd, nadat Andy Murray Groot-Brittannië (bijna) in zijn eentje naar een tiende Daviscupoverwinning leidde. "Dit heeft niets met het beleid van de tennisfederatie te maken. Integendeel", zei de 28-jarige Schot, een dag nadat hij met zijn ploegmaats door premier David Cameron was ontvangen. "Het heeft geen zin om met de topmensen van de federatie rond de tafel te zitten. Puur tijdverlies", aldus Murray, die in Oxshott - ten zuidwesten van Londen - woont, op amper een half uurtje rijden van het National Tennis Centre in Roehampton. "Meer dan 40 miljoen pond (54,3 miljoen euro, nvdr) gekost, maar het wordt amper gebruikt. Toen ik er onlangs was, viel mijn mond open. Zes indoorterreinen, maar ik was er helemaal alleen met mijn sparringpartner. In de gymzaal was er ook niemand. Onvoorstelbaar." Hij vreest voor de toekomst van de Britse tennissport. "We hadden in het verleden altijd goede juniores, jongens én meisjes, die op de grand slams titels pakten. Die zijn er nu niet meer. Waar zouden ze het moeten leren?"(Chris Tetaert)