Roger Federer is door de fans voor het achttiende jaar op rij gekozen tot meest geliefde tennisser in de jaarlijkse verkiezing van de ATP. In totaal heeft de 39-jarige Zwitser, winnaar van twintig grandslams, nu 39 ATP Awards.

Ook Rafael Nadal viel weer in de prijzen. De Spanjaard kreeg van zijn collega-tennissers voor de vierde keer in zijn carrière de prijs voor de meest sportieve speler toegekend. De bijbehorende trofee, vernoemd naar Stefan Edberg, eert de tennisser die uitblinkt in sportiviteit, professionaliteit en integriteit, zowel op als buiten de tennisbaan.

Al eerder was bekend dat de Serviër Novak Djokovic voor de zesde keer als nummer 1 op de wereldranglijst het jaar afsluit. De Rus Andrey Rublev kreeg de prijs voor de tennisser die zich in 2020 het sterkst verbeterde. Rublev won dit jaar vijf toernooien en steeg van de 23e naar de 8e plaats op de wereldranglijst.

Roger Federer is door de fans voor het achttiende jaar op rij gekozen tot meest geliefde tennisser in de jaarlijkse verkiezing van de ATP. In totaal heeft de 39-jarige Zwitser, winnaar van twintig grandslams, nu 39 ATP Awards.Ook Rafael Nadal viel weer in de prijzen. De Spanjaard kreeg van zijn collega-tennissers voor de vierde keer in zijn carrière de prijs voor de meest sportieve speler toegekend. De bijbehorende trofee, vernoemd naar Stefan Edberg, eert de tennisser die uitblinkt in sportiviteit, professionaliteit en integriteit, zowel op als buiten de tennisbaan. Al eerder was bekend dat de Serviër Novak Djokovic voor de zesde keer als nummer 1 op de wereldranglijst het jaar afsluit. De Rus Andrey Rublev kreeg de prijs voor de tennisser die zich in 2020 het sterkst verbeterde. Rublev won dit jaar vijf toernooien en steeg van de 23e naar de 8e plaats op de wereldranglijst.