Mertens had het in de eerste set niet onder de markt met de 27-jarige Chinese en kon pas in de tiebreak afstand nemen, nadat ze zelf twee setpunten moest wegwerken. In de tweede set leek de veer bij het nummer 94 ter wereld gebroken en snelde de Belgische naar de winst.

Om een plaats in de achtste finales treft Mertens de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12), die in drie sets de maat nam van Svetlana Kuznetsova (WTA-37). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Mertens en Bencic, die een jaar geleden nog op de vierde plaats op de wereldranglijst stond.

Mertens neemt voor de vierde keer deel aan het eerste Grand Slam van het seizoen. Bij haar debuut in 2018 schopte ze het meteen tot de halve finales. In 2019 eindigde het in de derde ronde (1/16 finales), vorig jaar in de vierde (1/8 finales).

Drie-setter

Alison Van Uytvanck (WTA-67) kon zich niet plaatsen voor de zestiende finales. De 26-jarige Vlaams-Brabantse leed een 6-4, 1-6, 6-2 nederlaag tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-28). De partij duurde 1 uur en 55 minuten.

Het was de eerste keer dat Van Uytvanck in de tweede ronde van het eerste Grand Slam van het seizoen stond. Bij zes vorige deelnames eindigde het al in de eerste ronde. Haar beste resultaat in een Grand Slam is een kwartfinale op Roland-Garros 2015.

Mertens had het in de eerste set niet onder de markt met de 27-jarige Chinese en kon pas in de tiebreak afstand nemen, nadat ze zelf twee setpunten moest wegwerken. In de tweede set leek de veer bij het nummer 94 ter wereld gebroken en snelde de Belgische naar de winst. Om een plaats in de achtste finales treft Mertens de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12), die in drie sets de maat nam van Svetlana Kuznetsova (WTA-37). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Mertens en Bencic, die een jaar geleden nog op de vierde plaats op de wereldranglijst stond. Mertens neemt voor de vierde keer deel aan het eerste Grand Slam van het seizoen. Bij haar debuut in 2018 schopte ze het meteen tot de halve finales. In 2019 eindigde het in de derde ronde (1/16 finales), vorig jaar in de vierde (1/8 finales). Alison Van Uytvanck (WTA-67) kon zich niet plaatsen voor de zestiende finales. De 26-jarige Vlaams-Brabantse leed een 6-4, 1-6, 6-2 nederlaag tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-28). De partij duurde 1 uur en 55 minuten.Het was de eerste keer dat Van Uytvanck in de tweede ronde van het eerste Grand Slam van het seizoen stond. Bij zes vorige deelnames eindigde het al in de eerste ronde. Haar beste resultaat in een Grand Slam is een kwartfinale op Roland-Garros 2015.