Australian Open: Elise Mertens met Sabalenka naar dubbelfinale

Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Mertens en Sabalenka, die het tweede reekshoofd vormen, haalden het in de halve finales van de Amerikaanse Nicole Melichar en de Nederlandse Demi Schuurs in 2 sets: 5-7 en 4-6. De partij duurde ruim anderhalf uur. Beide tegenstanders waren in het verleden zelf dubbelpartners van Mertens.

In de finale wacht de Tsjechische tandem Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

Mertens en Sabalenka dubbelen al enkele jaren succesvol samen, met in 2019 onder meer winst in Indian Wells, Miami en de US Open. De US Open was tot dusver de enige grandslamfinale (en grandslamtitel) die het duo bereikte. De kwartfinales waren vorig jaar het eindstation voor de twee in Melbourne.

In de dubbelranking staat Elise Mertens op de zesde plaats, en Aryna Sabalenka op de vijfde/

In het enkelspel kon de 25-jarige Mertens (WTA 16) zich maandag niet plaatsen voor de kwartfinales. In de vierde ronde verloor de Limburgse van de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 27), die intussen in een driesetter ook het eerste reekshoofd Ashleigh Barty heeft verslagen.

Partner Content