Australian Open: Flipkens gaat door, Alison Van Uytvanck strandt in eerste ronde

© AFP

Kirsten Flipkens (WTA 75) stoot op de Australian Open in Melbourne door naar de tweede ronde. Maandag schoof onze landgenote de Amerikaanse Alison Riske (WTA 84) opzij in drie sets. Alison Van Uytvanck strandde echter.

Na 2 uur en 37 minuten won Kirsten Flipkens de partij, die even onderbroken werd door de regen, met 2-6, 7-6 (8/6) en 6-3.

‘Flipper’ komt in de tweede ronde tegenover de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 21) te staan, die maandag de betere was van de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA 89) (6-0, 7-5). Flipkens en Rybarikova namen het al meermaals tegen elkaar op: de laatste keer was in 2013 in Tokio, toen de Slovaakse aan het langste eind trok.

Flipkens komt woensdag ook nog in actie bij het dubbelspel. Samen met de Italiaanse Francesca Schiavone neemt ze het in de eerste ronde op tegen het Chinees-Canadese duo Yifan XuGabriela Dabrowski.

Van Uytvanck

Eerder op maandag kwam ook al Alison Van Uytvanck (WTA 77) in actie op de Australian Open. De Belgische strandde echter in de eerste ronde na een nederlaag tegen Petra Martic (WTA 81). Na 1 uur en 36 minuten was de eindstand 7-6 (7/5) en 6-3 in het voordeel van de Kroatische. Van Uytvanck treedt net als Flipkens woensdag nog aan in het dubbelspel. Samen met haar dubbelpartner Anna-Lena Friedsam uit Duitsland treft ze dan de Tsjechische Kristyna Pliskova en de Kroatische Donna Vekic.

In de eerste ronde speelt in Melbourne maandag ook nog Elise Mertens (WTA 37) bij de vrouwen tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 125), net als en Ruben Bemelmans (ATP 117) tegen de Fransman en het achttiende reekshoofd Lucas Pouille (ATP 18) bij de mannen. David Goffin (ATP 7) – het zevende reekshoofd – strijdt dinsdag voor een ticket naar de tweede ronde tegen de Duitser Matthias Bachinger (ATP 182).

Partner Content