'Wanneer de grenzen openen, zal iedereen die Australië binnen wil komen dubbel gevaccineerd moeten zijn', verklaarde Alex Hawke op ABC Radio.

De boodschap is mogelijk slechts nieuws voor Novak Djokovic. De Servische nummer 1 van de wereld wil voorlopig niet bevestigen of hij gevaccineerd is. Hij vindt dat een privézaak. Djokovic won de 'happy slam' al negen keer en deelt met Roger Federer en Rafael Nadal het record van twintig grandslamtitels.

'Dit is geen boodschap specifiek voor Novak, maar wel voor iedereen die naar Australië wil komen', voegde de minister eraan toe.

Dinsdag had de premier van de staat Victoria, waarvan hoofdstad Melbourne het toneel is voor de Australian Open, ook al verklaard dat er wellicht een vaccinatieverplichting zal gelden om een visum te krijgen. 'Ik denk niet dat een tennisspeler die geen vaccin heeft gekregen een visum zal krijgen om het land binnen te komen', verklaarde Dan Andrews, die uitzonderingen voor toppers als Djokovic uitsloot. 'Het virus heeft geen interesse voor jouw klassement of het aantal grandslamtoernooien dat je hebt gewonnen.'

De Australian Open 2022 staat geprogrammeerd van 17 tot 30 januari.

'Wanneer de grenzen openen, zal iedereen die Australië binnen wil komen dubbel gevaccineerd moeten zijn', verklaarde Alex Hawke op ABC Radio. De boodschap is mogelijk slechts nieuws voor Novak Djokovic. De Servische nummer 1 van de wereld wil voorlopig niet bevestigen of hij gevaccineerd is. Hij vindt dat een privézaak. Djokovic won de 'happy slam' al negen keer en deelt met Roger Federer en Rafael Nadal het record van twintig grandslamtitels. 'Dit is geen boodschap specifiek voor Novak, maar wel voor iedereen die naar Australië wil komen', voegde de minister eraan toe. Dinsdag had de premier van de staat Victoria, waarvan hoofdstad Melbourne het toneel is voor de Australian Open, ook al verklaard dat er wellicht een vaccinatieverplichting zal gelden om een visum te krijgen. 'Ik denk niet dat een tennisspeler die geen vaccin heeft gekregen een visum zal krijgen om het land binnen te komen', verklaarde Dan Andrews, die uitzonderingen voor toppers als Djokovic uitsloot. 'Het virus heeft geen interesse voor jouw klassement of het aantal grandslamtoernooien dat je hebt gewonnen.' De Australian Open 2022 staat geprogrammeerd van 17 tot 30 januari.